Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Vanochtend namen de FC Utrecht Oldstars het op tegen DOVO, JSV Nieuwegein, Geinoord en SV Houten. Uiteindelijk gingen de mannen (want de enige vrouw die meedeed, zat niet in dit team…) van DOVO Veenendaal er met de beker vandoor! Bob de Jong, was zeer enthousiast over deze manier van sporten en voelde zich betrokken bij deze doelgroep. Bob: “Eigenlijk ben ik ook met pensioen, net als deze heren en dame. Je kunt niet meer de sport beoefenen die je jarenlang fanatiek hebt gedaan en dan is het best lastig een alternatief te vinden. Voor deze ‘oud-voetballers’ is Walking Football de perfecte manier om weer opnieuw plezier te beleven aan het voetbalspel en dat is geweldig om te zien! Sporten is dan ook voor jong en oud. Het is een manier om andere mensen te ontmoeten. Door samen te sporten, kun je elkaar motiveren. En als je na het sporten dan weer thuiskomt, dan voel je je voldaan. Sporten geeft je naast gezelligheid een hoop energie!”

undefined

Bob de Jong, in FC Utrecht-shirt, tussen de mannen van FC Utrecht's Oldstars

Peet Mercus, adviseur bij NOC*NSF, was met Bob mee. Peet: “Ik heb zo een leuke ochtend gehad! Het plezier vloog gewoon van het veld af! Er werd gelachen, geplaagd, maar ook fanatiek gespeeld. Super leuk om te zien. En dat is precies wat sporten met je doet: je plezier geven. Dat gunnen we iedereen. Want, sport is plezier, voor iedereen! Er is altijd wel een sport die bij je past! Dus twijfel niet: gewoon lekker sporten!”

FC Utrecht speelt een actieve rol in de provincie om Walking Football op meerdere plaatsen mogelijk te maken. Dit doet de BVO ondermeer door het verzorgen van demo’s en clinics door de FC Utrecht Oldstars in samenwerking met de gemeenten en de verenigingen. Met de organisatie van het eerste Walking Football toernooi geeft FC Utrecht een mooi vervolg aan de samenwerking met de deelnemende verenigingen, maar hoopt de club ook vooral andere clubs te inspireren om met Walking Football te starten. Want, met Walking Football kunnen (weer) meer ouderen betrokken worden bij de vereniging en bestaande vrijwilligers gaan weer sporten. 

 

 

  • Datum: 20-09-2016

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Ledenwerving en –behoud Ledenwerving Nationale Sportweek Andere sportclubs

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook