Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

“Het was hard nodig dat er structuur kwam wat betreft de vrijwilligers”, legt Van Eeden haar benoeming in het bestuur van de club uit. “Iedereen die hielp had goede bedoelingen, maar als er iets mis ging, konden ze nergens terecht met hun verhaal. Hierdoor zijn er waarschijnlijk in het verleden meerdere vrijwilligers gestopt.”

Nadat de algemene ledenvergadering de wens voor een bestuurslid Vrijwilligerszaken had uitgesproken, benaderde het bestuur Van Eeden, die al een aantal taken binnen de club op zich nam. “Ik heb er een aantal hulpkrachten bij gezocht en heb vervolgens de vrijwilligerscommissie opgericht. Het eerste dat wij deden, was praten met andere clubs om goede ideeën op te doen.”

Uiteindelijk koos Van Eeden voor de persoonlijke benadering. “Wanneer je vrijwilligers zoekt, helpt het niet om een oproepje op de website te plaatsen. Niemand voelt zich dan aangesproken. Wij zijn op zaterdagmorgen de velden langs gegaan en hebben ouders die langs de lijn stonden, gevraagd waar ze goed in zijn en waar ze eventueel mee kunnen helpen.”

De persoonlijke benadering bleek een groot succes. Lees het hele artikel over de vrijwilligerswerving van VVSB op het clubbestuurdersplatform KNVB Assist.

  • Datum: 25-11-2016

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers en personeel Vrijwilligers Talent voor jouw club Andere sportclubs

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook