Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Verenigingen en accommodaties die starten met een gezonde kantine kiezen zelf welk niveau van Team:Fit bij hen past: brons, zilver of goud. De gouden sportkantine in Rotterdam is het resultaat van de intensieve samenwerking tussen het team van Sportcentrum West en het gemeentelijke programma Rotterdam Lekker Fit!. “Rotterdam wil de gezonde keuze de makkelijke keuze maken”, vertelt Alieke Zijlstra, beleidsmedewerker van het programma. “We willen dat alle Rotterdamse kinderen Lekker Fit! kunnen opgroeien. En we vinden dat we daarin als gemeente zelf het goede voorbeeld moeten geven. Met deze kantine in Rotterdam-West is de eerste stap gezet naar een gezond voedingsaanbod in heel Rotterdam.”

Snoeptomaatjes en wortelchips

Sportcentrum West is een accommodatie die bestaat uit een zwembad en een sporthal en die een bonte mengeling van bezoekers trekt. Kinderen krijgen er zwemles en schoolgymnastiek, jong en oud komt er voor de trainingen van de verschillende verenigingen die hun thuishaven hebben in Sportcentrum West en mensen van alle leeftijden trekken er hun baantjes. Walter Schut is bedrijfsleider van Sportcentrum West. “Wij waren altijd al enthousiast met de horeca bezig”, vertelt hij. “We maakten bijvoorbeeld al maaltijden voor de volleyballers die hier actief zijn, zodat ze na hun werk eerst hier gezond kunnen eten voordat ze gaan trainen.”

De drijvende kracht achter het bereiden van die gezonde maaltijden, zoals spaghetti met pompoensaus en kip, is kantinemedewerker Anita Meulemans. “We deelden ook al fruit en tomaatjes uit”, vertelt zij, “en toen we hoorden wat we allemaal nog meer konden doen om de kantine gezonder te maken zijn we daar meteen ook enthousiast mee begonnen.” Sportcentrum West werkt daarvoor samen met een diëtist, zodat zeker is dat alle nieuwe gerechten op de menukaart voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

In Rotterdam werd het uiteindelijk een behoorlijk rigoureuze ommezwaai naar een kantine met gezonde producten. Benieuwd hoe dat precies in zijn werk ging en wat de reacties van bezoekers waren? Lees het hele artikel in de onlangs verschenen editie van het blad Sport Bestuur en Management.

Foto: Henk Seppen

  • Datum: 03-11-2016

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Kantine Gezonde Sportkantine

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook