Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Voorzitter Bé Dekker is één van de drijvende krachten achter de transitie van IJsclub Hattem naar een open club. “IJsclubs hebben in mijn ogen geen bestaansrecht meer. Als er in de winter geen ijs ligt, kun je als club niet veel doen. En het komt steeds vaker voor dat het niet meer vriest. Als wij alleen een ijsbaan hebben, redden wij het niet. We verliezen leden en hebben daardoor te weinig inkomsten. Er moest dus iets gebeuren. We wisten al een tijdje dat we de plek waar onze oude ijsvereniging was gevestigd, moesten verlaten. Toen kwam het idee om een open club te worden.”

IJsclub Hattem wil letterlijk de hekken openen voor andere organisaties, ondernemingen en particuliere initiatieven. De open club-ontwikkeling wordt gestimuleerd door NOC*NSF. “We willen in de toekomst een duurzame vereniging worden”, legt Dekker uit. “We hebben een moderne 400 meter natuurijsbaan aangelegd met op het middenterrein een 200 meter geasfalteerde skeelerpiste. Daarnaast beschikken we over onder meer LED-verlichting. Onze ijsbaan is onderdeel van een landschapspark en zowel de gemeente als Provincie Gelderland heeft ons geholpen bij de transitie naar een open club.”

Wil je exact weten hoe de club te werk is gegaan? Lees het volledige artikel over de transformatie van Hattem op www.knsb.nl/Kenniscentrum, waar de KNSB veel bruikbare informatie voor bestuurders van ijsclubs heeft verzameld.

  • Datum: 15-12-2016

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Duurzaamheid Accommodatie Open Club Samenwerking Praktijkvoorbeelden

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook