Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

In een ideeënprikker die onderdeel is van de Gezondste Regio 2025, en waarvoor je projecten kon aandragen die de gezondheid van de inwoners van Horst aan de Maas bevorderen, prikte Ingrid het idee voor De Gezondste Sportkantine. Zo wilde ze het aanbod in de sportkantines in de gemeente gezonder maken. “Tijdens een bijeenkomst vertelde ik over mijn idee. Daar waren ook zeven sportverenigingen bij aanwezig. Zij zeiden meteen dat ze hieraan mee wilden doen”, aldus Ingrid.

Ingrid vertelde onder andere over de meest gegeten lunch in de sportkantine, een broodje frikadel, en het meest gedronken drankje onder de jeugd: AA Drink. “Toen ik vroeg wie er wist hoeveel suikerklontjes er in een flesje AA zitten, bleef het stil. Toen ik vertelde dat het er achttien zijn, besloten drie sportverenigingen ter plekke om het uit hun assortiment te halen.”

Samenwerking, Open club

De Gezondste Sportkantine en het overkoepelende project Gezondste Regio 2025 in Horst aan de Maaspassen tonen ook perfect een noodzaak tot meer samenwerking en het Open Club-principe, die deze tijd voor sportclubs zo kenmerkt. Sportverenigingen kunnen van elkaar leren, elkaar inspireren met goede ideeën en elkaar motiveren om van een project als de Gezondste Sportkantine een succes te maken. 

Aansteekgedrag, niet voor elkaar onder willen doen, elkaar enthousiasmeren: dat is waar binnen Horst aan de Maas gebruik van wordt gemaakt. “Met de zeven verenigingen bij elkaar, uit onder andere de sporten hockey, voetbal en volleybal, hadden we meteen een vliegende start”, legt Ingrid uit. “Doordat we ze bij elkaar houden, willen ze niet voor elkaar onderdoen. Inmiddels doen er al tien clubs mee. We hebben een startbudget van 1.000 euro gekregen en werven nu zelf fondsen en sponsoren om dit bedrag te laten groeien, zodat we het drie jaar lang op de kaart kunnen houden.”

Bijeenkomst

Begin februari komen de clubs uit Horst aan de Maas weer bij elkaar. “Allemaal kunnen ze van elkaar leren, met elkaar delen hoe je dingen aanpakt, goede voorbeelden delen en uitwisselen waar je tegenaan loopt. We houden de bijeenkomsten bij de verenigingen op locatie: de eerste was bij de volleybalvereniging, de tweede bij een van de voetbalclubs. We hebben voor de volgende bijeenkomst ook een bekende kok uit de regio uitgenodigd die een demonstratie komt geven hoe je gezonde tosti’s maakt.

Lees het volledige artikel op de website van Team:Fit, voorheen bekend onder de naam Gezonde Sportkantine. Team:Fit helpt clubs hun kantine en producten gezonder te maken door middel van advies, ondersteuning en inspiratie. Team:Fit is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht.

  • Datum: 31-01-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Kantine Gezonde Sportkantine Samenwerking Andere sportclubs

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook