Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De resultaten in ledental en aanbod zijn onmiskenbaar. Fortius telt 2.300 leden en de omschrijving ‘ominsportvereniging’ is op geen manier overdreven. Want of je nu atletiek wilt doen of geïnteresseerd bent in nordic walking, worstelen, fitness, thaiboksen, aerobics, zumba, streetdance of yoga, Fortius biedt het aan en heeft daarmee ruime mogelijkheden voor alle leeftijden. Fortius kan daarmee een bereik en een uitstraling ontwikkelen die zowel regionaal als landelijk niet onopgemerkt blijft. En dat wisten de besturen van Hercules en Parthenon maar al te goed. De handen werden namelijk ineengeslagen met een duidelijke ambitie: meest toonaangevende omnisportvereniging in Dordrecht en omstreken en een plek in de topvijf atletiek-/krachtsportverenigingen van Nederland.

Mensen en middelen

Een omnisportvereniging als Fortius heeft een breed en gevarieerd aanbod in een tijd dat multisport een steeds grotere behoefte in de samenleving kent. Zo kort na de feitelijke fusie springen echter vooral de praktische voordelen in het oog. “We werken nu al veel samen, maar kunnen straks nog beter onze mensen en middelen gaan benutten”, merkte Fortius-voorzitter Ad van de Kamp aan de vooravond van de samenvoeging al terecht op tegenover lokale media.

De twee gefuseerde verenigingen liggen naast elkaar. Dat ze met ieder hun eigen mensen investeerden in exact hetzelfde werk, was dan ook dagelijks voor beide clubs zichtbaar.  Van de Kamp in november: “We zitten al in één pand en doen al veel samen, maar we doen ook veel dingen dubbel. Denk aan het kantinebeheer, de trainingen. En ook bestuurlijk krijgen we meer slagkracht door de fusie.”

‘Samen sterker’

Beide verenigingen waren al gevestigd op Sportpark Reeweg en hadden samen al de verantwoordelijkheid voor de exploitatie van de sporthal waar ze allebei gebruik van maakten en waar ook verscheidene scholen en andere sportclubs regelmatig komen. Logistiek hoeft er dan ook weinig te veranderen. “En aan die hal hoeven we niets te doen. De beide kantines grenzen aan elkaar en worden alleen van elkaar gescheiden door een dun wandje. Op termijn willen we daar nog een grote mooie ruimte van maken”, aldus Van de Kamp. De naam van de nieuwe vereniging is het resultaat van een stemming onder de leden. De link met het hét Olympische motto ‘Citius, Altius, Fortius’ is duidelijk. “Maar het verwijst natuurlijk ook naar het feit dat we samen sterker staan.”

Geïnspireerd geraakt? Lees meer over de mogelijkheden tot samenwerking met andere sportverenigingen en wat het je kan opleveren.

  • Datum: 30-01-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Andere sportclubs Bestuur & organisatie Tips en advies

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook