Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Zo geeft Van de Vliervoet bijvoorbeeld aan dat een schriftelijke oproep eigenlijk niet volstaat. Persoonlijk contact en het creëren van een persoonlijke band hebben veel meer effect. Simpel gezegd moetje er meer energie in steken dan het opstellen van een inschrijfformulier.

‘Maak jezelf zichtbaar’

“Bezoek de jongeren op scholen of in buurthuizen”, aldus van de Vliervoet. “Vertel wat jouw vereniging doet en voor wie dat allemaal wordt gedaan. Als je iemand in de ogen kijkt en een boeiend verhaal vertelt, heb je meer kans mensen te enthousiasmeren dan met bijvoorbeeld een brief of een online tekst. Bij het Ronald McDonald Huis Sophia zijn we ervan overtuigd dat veel mensen bereid zijn vrijwilligerswerk te verrichten. Maar dan moet je jezelf wel eerst goed zichtbaar maken aan de doelgroep.”

Wat willen ze doen?

Verder is het belangrijk waar mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren. Jonge vrijwilligers krijg je makkelijker op de been door ze te laten benaderen door iemand van min of meer dezelfde leeftijd. Een jong clublid dat zelf al vrijwilligerswerk doet, kan als ambassadeur naar de scholen gaan en vertellen over zijn of haar ervaringen. En weet ook wat er speelt onder je doelgroep. Je kunt veel energie steken in vrijwilligers werven, maar weet je eigenlijk wat je beoogde vrijwilligers graag zouden willen doen? Wat vinden ze leuk? Vraag het ze!

Op de website van Rotterdam Sportsupport geeft Van de Vliervoet aan de hand van vijf tips nog veel meer advies over het werven van jonge vrijwilligers. Lees het hele artikel en kijk wat je op jouw club kunt doen!

  • Datum: 10-01-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers en personeel Vrijwilligers Tips en advies

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook