Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het is een noviteit, twee voorzitters aan het roer. Bovendien delen de twee hun leven, wat niet altijd een garantie is voor een prettige samenwerking op professioneel vlak. Maar Jacco en Anne-Marie gaan ervoor. Op dit moment is het stel druk bezig om de taken te verdelen en de lijn voor de komende jaren uit te stippelen. Samen willen ze de positieve flow doortrekken waarin de club terecht is gekomen.

De voorzitters van de toekomst, de term past goed bij Jacco en Anne-Marie. Ze zijn uitgelezen ambassadeurs van de bestuurlijke vernieuwing die zo nodig is voor clubs die tot in lengte van jaren succesvol willen zijn. 

Samen ontkrachten ze in één keer het beeld van de gepensioneerde voorzitter die zich ruim dertig uur per week inzet voor de club. Jacco en Anne-Marie zijn veertigers, ouders en hebben allebei een eigen zaak. Door samen voorzitter te zijn, denken ze voldoende tijd vrij te kunnen maken. Bovendien zijn ze al voor ze goed en wel aan hun taak zijn begonnen, scherp op de continuïteit van het clubbeleid. Ja, ze willen het goed doen, maar het is net zo goed belangrijk de juiste mensen te vinden die het stokje later van hem kunnen overnemen.

Kortom, Jacco en Anne-Marie vertegenwoordigen een aantal belangrijke uitgangspunten van 'bestuurlijke vernieuwing' zoals hier op Sport.nl/Voorclubs uitvoerig staat beschreven: de voorzittershamer is niet voorbehouden aan oudere clubleden, het voorzitterschap en andere bestuursfuncties kunnen ook voor jongere leden uitdagend zijn en doorstroming binnen je bestuur is van belang.

Meer weten over hoe dit voorzitterskoppel precies te werk gaat? Lees het gehele artikel op KNVB Assist.

  • Datum: 21-02-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Bestuurlijke vernieuwing

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook