Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

VC Hoofddorp maakte kennis met zitvolleybal via VC Spaarnestad in Haarlem. Het leek de club mooi om ook in Hoofddorp zitvolley te kunnen aanbieden. “Vorig jaar april zijn we gestart met het schrijven van een plan van aanpak”, vertelt Liesbeth Boeijen, lid van de zitvolleybalcommissie bij de vereniging. “Gedurende dat proces werden we geattendeerd op de mogelijkheid om stimuleringsbudget aan te vragen. Voor zitvolleybal zijn speciale netten nodig, andere belijning en we wilden de trainer graag een cursus laten volgen. Daarnaast konden we een stukje PR goed gebruiken. Ik ben zelf geblesseerd maar dacht aanvankelijk ook ‘zitvolleybal, zou ik dat nu wel doen?’. Als Nevobo-lid kun je het een keer gratis proberen, en eigenlijk is dat heel goed bevallen. Het vergt een bepaalde techniek die het ook nog eens best pittig maakt.”

Ondersteuning

Sportservice Haarlemmermeer ondersteunde bij de aanvraag. “Als regiomedewerker Aangepast Sporten konden wij drie verenigingen voordragen voor dit budget”, licht Wout Werker toe. “Ik heb VC Hoofddorp voorgedragen omdat ik dacht dat ze een stukje ondersteuning goed konden gebruiken. De aanvraag hebben ze grotendeels zelf ingevuld. Als basis konden ze daarvoor hun plan van aanpak gebruiken. Verder is deze aanvraag vrij laagdrempelig, dus sportclubs hoeven zich daardoor niet te laten afschrikken. Het budget is ingezet voor een trainerscursus, materialen en promotie in de vorm van een flyer en de vertegenwoordiging op enkele beurzen. De start is vrij moeiteloos verlopen omdat er meteen al een groepje geïnteresseerde zitvolleyballers was. We zien ook wel eens dat het toch wat tijd nodig heeft om aangepast aanbod onder de aandacht te brengen. Natuurlijk verwijzen wij mensen ook door. Voor vragen over aangepast sporten, sportaanbod en het vinden van een geschikte sport kan men bij ons terecht.”

Format

Hans Mater, Bondscoach en Beleidscoördinator zitvolleybal bij de Nederlandse Volleybalbond, heeft het proces langs de zijlijn gevolgd. “Wij beschikken over een format voor zitvolleybal. Als clubs hiermee aan de slag willen, hebben we in dat format opgenomen waar ze zoal aan moeten denken om het goed te kunnen organiseren. Heeft een club interesse, dan kan die daarover contact met me opnemen.”

Plan

Liesbeth is al ‘best tevreden’ over wat er tot nu toe bereikt is. “We hebben een team van vier vaste zitvolleyers, zes doen er ook nog mee aan staand volleybal. Het team traint en doet ook mee aan de competitie. In ons plan hebben we gesteld dat we aan het eind van het seizoen acht vaste zitvolleyballers in het team willen hebben. Het is nog niet het eind van het seizoen”, lacht ze, “maar we kunnen dus nog wel wat mensen gebruiken. Binnen de club organiseren we een mixed toernooi zodat mensen binnen de club kennismaken met zitvolley en hun ervaring ook weer kunnen delen met anderen. Verder organiseren we op zaterdag 4 maart voor het eerst een Paravolley competitiedag. Dan wordt er op vier velden tegelijk gezitvolleybald. Clubs die interesse hebben, zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.”

Meer weten over het aanvragen van stimuleringsbudget?

Lees de algemene informatie over het stimuleringsbudget van Grenzeloos actief. Lees ook het artikel Steuntje in de rug voor aangepast aanbod, over de aanvraag van No Limts Gym in Nieuwerkerk aan de IJssel.

  • Datum: 27-02-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Financiën Subsidies Ledenwerving De 6 van Aangepast Sporten

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook