Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

En aangepast sporten groeit bij GAC. Dit najaar start er bij voldoende belangstelling een tweede ‘opstapgroep’ voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.  Door een mooi subsidiebedrag kunnen de plannen worden uitgevoerd. Martin de Vor, trainer en coördinator A-Atletiek: “het is een wens die wij al lang koesterden omdat A-Atletiek volop in de belangstelling staat en het aantal leden nog steeds groeit. Dankzij een gift van het Fonds Gehandicaptensport kunnen wij onze wensen gaan realiseren.”

18-plus

Op de trainingsdagen aangepaste atletiek van GAC lopen en spelen in de gymzaal van de Goudenregenschool aan de rand van de Hoorneboegse heide in Hilversum rond vijf uur zo’n tien atleten tussen de 13 en 23 zich warm voor de training die gaat beginnen. In de kleedruimte druppelen de laatste atleten binnen die door hun ouders worden gebracht. Het enthousiasme spat eraf. Ieder kind en jong volwassene heeft zijn of haar eigen rugzakje. Wat ze gemeen hebben is het plezier in bewegen. Marianne Boelee, sinds 2013 trainer bij de A-atletiek, is net zo verheugd over de toekomstplannen als Martin. “Het is een grote stimulans nu we financieel de ruimte hebben om een groep te starten voor de 18-plussers. Voor deze leeftijdsgroep is heel veel belangstelling maar we hadden tot nu toe geen mogelijkheden om hier iets extra’s voor te doen. Nu kunnen we voor deze groep belangstellenden trainingen gaan aanbieden. Dat schept ook weer ruimte voor nieuwe jongere leden die kunnen instromen.”

De nieuw te starten 18-plus-groep gaat de onderdelen werpen, springen en lopen trainen onder leiding van gekwalificeerde trainers. Alle materiaal en faciliteiten van GAC kunnen de deelnemers gebruiken. Als ze ervaring hebben opgedaan met atletiek en thuis zijn in de club kunnen ze als ze dat willen doorstromen naar een reguliere groep waar ze kunnen sporten met leeftijdgenoten.

Meer uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen

Moeders Irma Vos en Ineke Maduro zijn ook heel enthousiast. Ze zien wekelijks hoeveel baat hun kinderen bij de trainingen hebben: “Timo is zeker conditioneel vooruit gegaan”, zegt Irma. “Hij is heel sterk maar totaal niet prestatiegericht. Als hij een sprint moet trekken wacht hij altijd op de langzaamste omdat hij dat zo zielig vindt. Hij gaat nog steeds onder protest trainen maar na de training is hij opgetogen en komt vrolijk thuis.” Ineke heeft vergelijkbare ervaringen: “De eerste keer dat Emilia een afstandje op de baan moest lopen was ze er trots op dat ze in haar eigen baan was gebleven. De rest was bijzaak. Nu vindt ze het leuk om een wedstrijd winnen. Ik zie dat haar zelfvertrouwen is toegenomen.  Ze is afgeslankt en heeft meer uithoudingsvermogen gekregen. En ze heeft hier een vriendinnetje gevonden: Sarah.”

De trainers kunnen bovendien op veel waardering rekenen van de twee moeders. “Ze zijn er altijd, weten de mensen te motiveren en stralen grote rust uit. Er zijn momenten dat wij onze kinderen achter het behang zouden plakken maar zij gaan er relaxt mee om en dat werkt. Ieder kind is anders en daar wordt rekening mee gehouden.”

Om de mogelijkheden tot sporten voor mensen met een beperking te vergroten, bestaat er het programma Samen Sporten. Ben je nieuwsgierig of ben je er al uit de je met jouw club zoiets wil opstarten, lees dan ook het stappenplan Samen Sporten!

  • Datum: 19-04-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Tips en advies Subsidies Financiën Ledenwerving De 6 van Aangepast Sporten

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook