Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Funkey is een door de KNHB ontwikkeld bewegingsprogramma voor 4- en 5-jarigen uit groep 2 van de basisschool. Met leuke oefeningen en spelletjes maken kinderen kennis met de basisbeginselen van hockey. De oefeningen zijn bedoeld om de kinderen op een leuke en verantwoorde manier te laten bewegen, waarbij FUN voorop staat, ofwel is de KEY! Er wordt nog niet met sticks gespeeld, je hebt dus ook nog geen stick, scheenbeschermers en bitje nodig. Wel worden er met knotshockeysticksen en unihockeysticks oefeningen gedaan.

De beste en duurste trainers voor de jeugd

De Driebergse Mixed Hockey Club Shinty is een gezellige familieclub met meer dan 1.000 leden, waarvan ongeveer 800 jeugdleden. Johan van Luijn, voorzitter jeugd bij Shinty: "Het is zó belangrijk dat de jeugd zo jong mogelijk alle grondvormen van bewegen leert. Daar kunnen wij als hockeyclub aan bijdragen. En dat willen we goed doen. Daarom staan bij ons de beste en duurste trainers voor de jongste jeugdgroepen. Daarin zijn we best uniek hier in de regio."

Diversiteit en flexibiliteit

Funkey gaat dus om méér dan hockey; het programma omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Hiermee wil de KNHB bijdragen aan de motorische ontwikkeling van deze jongste generatie. Bij Funkey gaat het dus niet om ledenwerving, zegt ook de hockeybond. Johan van Luijn: "Nee, wij willen ook niet dat kinderen alleen maar hockeyen, laat ze graag ook voetballen of andere takken van sport beoefenen. Wij passen onze trainingen ook aan als er bijvoorbeeld een voetbaltoernooi is. Ik denk dat het goed zou zijn als meer verenigingen dat belang van diversiteit en vooral ook flexibiliteit in zouden zien!"

Net als 'echt' hockey
Per jaar biedt Shinty twee series van 10 lessen. De eerste serie start in september, de andere in maart. Een les wordt gegeven door twee trainers en duurt een uur. De eerste 45  minuten wordt er 'gefunkeyd'. Daarna is er net als bij echt hockey een gezamenlijke afsluiting met een drankje. Uit ervaring is gebleken dat 45 minuten de maximale spanningsboog is voor kinderen van deze leeftijd.

Brede ontwikkeling

Om kinderen een sport te laten ontdekken die ze leuk vinden en die bij ze past is het belangrijk dat ze tot hun twaalfde meerdere sporten kunnen beoefenen. En een goede begeleiding is daar een eerste vereiste bij.

  • Datum: 25-04-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Tips en advies

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook