Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Bij Alecto krijgen drie teams voorafgaand aan de training muziekles in het kader van teambuilding. Bij Roomburg kunnen kinderen open inschrijven op lessen zang/rap, djembé of gitaar. Alecto vindt twee muziekdocenten uit eigen kring, die op speelse wijze hun lessen vormgeven: bidons worden gevuld met rijst en zijn zo regeninstrument, hockeysticks dienen als ritmestokken en er wordt een nieuw clublied gecomponeerd. Roomburg zet docenten in van de Rockschool, die een binding hebben met de hockeyclub omdat hun kinderen daar spelen. De muzieklessen vinden gelijktijdig plaats en aan het eind van iedere les komen de drie groepen – gitaar, djembé en zang – bij elkaar om samen te spelen. De projecten duren zo’n 10 weken en worden afgesloten met een eindvoorstelling voor ouders en clubgenoten.

Deze samenwerking tussen hockeyclubs en muziekdocenten (waarvan sommigen verbonden aan een muziekschool) vormt een laagdrempelige manier om kinderen kennis te laten maken met muziek. Docenten en trainers geven aan dat er inderdaad sprake is van teambuilding, omdat kinderen nu andere kwaliteiten van zichzelf kunnen laten zien. Ouders ervaren het als positief dat er meer te doen is op de club dan alleen hockey en het gemak van muziek en sport op één locatie. Het bestuur vindt het van belang dat de accommodatie zo beter benut wordt. En de muziekschool heeft er een paar nieuwe talenten bijgekregen.

Meer informatie over de mogelijkheden die samenwerking tussen sport en cultuur biedt, vind je hier. Er is ook een Stappenplan ontwikkeld om stapsgewijs een activiteit te ontwikkelen.

  • Datum: 16-05-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking De kracht van de combinatie sport en cultuur Onderwijs

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook