Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

 

In de wijk Budschop in Nederweert gaan leerlingen van een basisschool op pad om hun wijk beter te leren kennen en het verenigingsleven in kaart te brengen. Kinderen van groep 7 en 8 nemen interviews af bij inwoners en verenigingen uit de wijk. Groep 5 en 6 brengen de wijk in beeld met foto’s en verschillende klassen gaan stoeptegels beschilderen met het logo van verenigingen. Centraal motto is ‘hart voor je wijk’. Docenten van culturele instelling RICK verzorgen de lessen fotografie, interviewtechnieken en kunst.  Sportverenigingen geven in de projectperiode clinics aan de kinderen, zoals de reddingsbrigade in het zwembad en de paardensportvereniging in de manege. Maar er gebeurt nog meer: kinderen bezoeken ouderen aan de eettafel, zingen samen liedjes en gaan koersballen. Na alle interviews, lessen en activiteiten is er een groot slotevenement met een fototentoonstelling en een stoeptegelroute door de wijk, geopend door de wethouder en gelopen door vele kinderen met hun ouders en grootouders.

Het project is gestart met een oproep aan alle verenigingen om mee te doen aan ‘hart voor je wijk’ en dit genereert direct vele ideeën. Er wordt een werkgroep geformeerd die de plannen gaat uitwerken.  Financiering voor de plannen wordt geregeld door het aanvragen van subsidies, maar ook door lokale sponsoren te zoeken. De samenwerking tussen de basisschool als centrale plek, de coördinatie vanuit culturele instelling RICK, de dorpsraad, de combinatiefunctionaris sport, de verenigingen en de gemeente wordt als dermate succesvol gezien dat de gemeente deze aanpak ook wil voor andere wijken van Nederweert. In Budschop is blijvende samenwerking gerealiseerd tussen partijen die voorheen elkaar niet zo maar opzochten en er is meer intergenerationeel contact tussen de kinderen en ouderen uit de wijk.

Meer informatie over de mogelijkheden die samenwerking tussen sport en cultuur biedt, vind je hier. Er is ook een Stappenplan ontwikkeld om stapsgewijs een activiteit te ontwikkelen.

  • Datum: 13-06-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Onderwijs De kracht van de combinatie sport en cultuur

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook