Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Voldoende beweging is belangrijk voor een goede gezondheid, maar voor mensen met een verstandelijke handicap heeft sport en bewegen ook een grote sociale functie. Bij SV Atomium ‘61 in Rotterdam hebben ze daarom in samenwerking met de Accent Avondschool het programma Combifit opgezet.

Met behulp van vrijwillige inzet komen mensen met een verstandelijke handicap wekelijks samen in een gymzaal en doen ze sporten en spellen om samen te bewegen. Zo werken ze aan hun fysieke en geestelijke welzijn en blijft het risico van een sociaal isolement voor deze mensen beperkt.

Op een laagdrempelige manier worden zij in beweging gebracht. Daarnaast worden ze gestimuleerd om een sociale binding met leeftijdsgenoten aan te gaan.

Bekijk het filmpje en zie hoeveel plezier het oplevert, hoe deze club erin geslaagd is met dit initiatief het verschil te maken en hoeveel waardering het de club oplevert. Zowel van de eigen leden, als van de omgeving en van de stad, een tekenend voorbeeld van een activiteit in de open club-filosofie. En dat levert weer mooie promotie op!

  • Datum: 27-06-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving Samenwerking De 6 van Aangepast Sporten Open Club Praktijkvoorbeelden

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook