Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Stefhan Koehorst is interim voorzitter van SMASH Hoogeveen en vertelt: "Vroeger waren we de grootste badmintonvereniging van het noorden. Nu hebben we nog ongeveer 170 leden, waarvan ongeveer de helft recreatiespelers, een kwart jeugdleden en een kwart wedstrijdspelers. Binnen de gemeente Hoogeveen proberen we in een werkgroep te kijken wat we als sportvereniging voor elkaar kunnen betekenen, hoe we kunnen samenwerken. We delen immers de sporthal, onder andere met een basketball- en een handbalvereniging. En natuurlijk de kantine is de grote verbindende factor, want daar kom je elkaar telkens tegen."

Beachbadminton

Maar er liggen wel meer kansen. Neem nu het beachbadmintontoernooi van SMASH Hoogeveen. Koehorst: "Een jaar of vijf geleden werden we benaderd door de lokale volleybalvereniging Ohako, die een twee weken durend beachvolleybaltoernooi organiseerde in de sporthal. Zij vroegen ons of wij geen idee hadden hoe wij dat zand, wat er dan toch al lag, ook nog zouden kunnen benutten. Dus organiseerden we een beachbadmintontoernooi. Een uniek evenement, omdat het binnen georganiseerd wordt. Maar het sloeg geweldig aan. We verdeelden het inschrijfgeld fifty-fifty en inmiddels organiseren we het zelfstandig. Met tussen de 125 en 150 deelnemers is het toernooi elk jaar vol en krijgen we veel goede reacties."

Open club

Het toernooi heeft een recreatief karakter. Koehorst: “Er wordt inderdaad voor de ‘fun’ gespeeld, maar zeker niet door alleen maar recreanten. Zo deed dit jaar de nummer 17 van de Nederlandse ranglijst mee aan het toernooi.” Met het evenement zet SMASH zichzelf ook mooi op de kaart, als club die open staat voor vernieuwing en samenwerking, een open club in de breedste zin van het woord.

  • Datum: 30-06-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Open Club Praktijkvoorbeelden Andere sportclubs Gemeenten

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook