Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

José van Laarhoven is werkzaam bij Sportpunt Houten en vertelt. “Ook vorig jaar hebben we al meegedaan aan de AH Sportactie. En daarnaast hadden we zelf als Sportpunt Houten tijdens de Nationale Sportweek een ‘open deuren sportweek’ georganiseerd, waar we ook een boekje voor hadden gemaakt. Maar die twee acties liepen langs elkaar heen en dat vonden we jammer. Daarom hebben we dit jaar contact gezocht met de drie Albert Heijn winkels hier in Houten en ervoor gekozen samen te werken.”

Tienduizend boekjes

Op 4 september liggen aan de kassa’s van de drie AH filialen 10.000 boekjes met de deelnemende sportaanbieders uit Houten. Momenteel worden nog de laatste deelnemende sportaanbieders verwerkt. Dat zijn er tot nu toe 26, José van Laarhoven denkt dat er ongeveer dertig aanbieders straks in het boekje staan. “Dat is ongeveer de helft van alle sportaanbieders die we in Houten hebben. Sommige clubs hebben aangegeven niet te willen deelnemen, bijvoorbeeld omdat ze al een ledenstop of wachtlijst hebben. Maar er blijven nog heel veel mogelijkheden over!”

 

‘Sporten op de winkelvloer’

Naast de vermelding in het boekje zorgt Sportpunt Houten ook voor de coördinatie van het “Sporten op de Winkelvloer” met de sportaanbieders bij de Albert Heijn winkels. Van Laarhoven: “Sportaanbieders kunnen aangeven of ze op één of meerdere momenten met een clinic, informatiestand, demonstratie in één van de winkels zichzelf willen presenteren en wij zorgen voor dit overzicht en koppelen dit terug aan de winkels. Wij benaderen de sportaanbieders hier ook actief in om tot een zo groot mogelijke deelname te komen.”

Meerwaarde is helderheid

Het grote voordeel van de samenwerking is volgens Van Laarhoven de helderheid, die ontstaat. “Er is in Houten nu één grote actie, waarmee we via de Albert Heijn winkels hopen heel veel mensen te bereiken die anders misschien niet in de buurt van een sportaanbieder komen. En onze ervaring is dat het verwarring wekt als er meerdere acties naast elkaar lopen. Dus we zijn erg blij met de enthousiaste reactie van de AH filialen en uiteraard van de deelnemende sportaanbieders. Want zonder hun inzet zouden we dat natuurlijk helemaal niet kunnen aanbieden!”

Medio augustus gaat het boekje naar de drukker. Van Laarhoven: “Sportpunt Houten werkt veel samen met een lokaal reclamebureau/drukkerij (Grafische Communicatie Badoux), en met hun ondersteuning gaan we er een prachtig boekje van maken.”

Krachten bundelen

Vooral bij ledenwervingsacties levert het veel op om sportaanbod gebundeld te presenteren. Dat levert meer op aan promotie van de sportclubs en bereikt meer mensen.

  • Datum: 31-07-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving AH Sportactie Nationale Sportweek Samenwerking

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook