Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Jos Blanken is supermarktmanager van Albert Heijn Lindenlaan in Huizen. “Ik vind de AH Sportactie een prachtig initiatief. Ik geloof heilig in bewegen en vind het gemeenschappelijke doel van Albert Heijn en NOC*NSF om een actievere levensstijl voor iedere Nederlander toegankelijk te maken écht mooi. Daar doen wij graag aan mee.” 

Voorbereidingstijd

Blanken heeft vorig jaar als toenmalig manager van de Albert Heijn winkel in Zeist al meegedaan met de pilot AH Sportweken in de regio Utrecht. “Vorig jaar kwam de actie eigenlijk een beetje laat op gang. We hadden maar weinig tijd om voor te bereiden en er liepen tegelijkertijd ook andere acties bij Albert Heijn, waardoor het een beetje lastig was. Maar we zijn er toch in geslaagd om de actie tot een succes te maken, contact te leggen met lokale sportclubs en ruimte te maken in de winkel voor promotieactiviteiten van de clubs.”

Nationale Sportweek

Met de AH Sportactie dit jaar was men in Huizen al heel vroeg bezig. Blanken: “Deels kwam dat natuurlijk door mijn ervaringen vorig jaar in Zeist. Maar veel belangrijker is onze samenwerking met Sport Platform Huizen. Sport Platform Huizen is organisator van de Nationale Sportweek in Huizen, en onderhoudt daartoe contacten met alle sportclubs. Zij stimuleren de clubs om activiteiten te organiseren, en wij bieden daar dan ook graag ruimte voor.”

Medewerkers betrekken

De Albert Heijn winkels Lindenlaan en Oostermeent hebben een sponsorovereenkomst afgesloten met het Sport Platform Huizen. Blanken: “Wij maken graag gebruik van de korte lijnen die het Sport Platform Huizen heeft met de sportclubs. Want we hebben wel gemerkt dat het best moeilijk is om in contact te komen met de juiste mensen. Het werkt bijvoorbeeld niet om mails te sturen naar de clubs, die komen vaak niet bij de persoon terecht, die je wilt spreken of blijven liggen. We zijn dit jaar op tijd begonnen met het benaderen van clubs. En wat ook heel goed werkt: aan de medewerkers in de winkel vragen of zij het contact kunnen leggen binnen de club waar ze lid van zijn! Of als je van een klant weet waar hij lid is, dan spreek je die eens aan.”

Reuring

Het is nu nog niet precies aan te geven wat er allemaal gaat gebeuren in de Albert Heijn winkels. Blanken: “We zijn nog volop in gesprek met de sportclubs. Volgende week bijvoorbeeld komt een fitnessclub op gesprek. Hoeveel reuring de hele AH Sportactie hier oplevert, is moeilijk in te schatten. Maar het is mooi om er deel van uit te maken en een steentje bij te dragen om meer mensen aan het sporten te krijgen.”

Sportweek gadget

De samenwerking tussen de Stichting Sport Platform Huizen en de twee Albert Heijn winkels heeft nog een andere prachtige uiting gekregen met de Huizer Sportweek 2017 gadget: de Sportweek bal! Een formaat voor iedereen: peuters, kleuters, kinderen, volwassenen, senioren en mensen met een beperking. De ballen gaan rollen vanaf 9 september!

  • Datum: 21-08-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving AH Sportactie

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook