Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Udenhout profileert zich daarmee als Open Club. In een tijd waarin clubs moeite ondervinden bij het werven van vrijwilligers, is de Brabantse vereniging creatief aan de slag geweest. Enkele leden van Udenhout die betrokken waren bij de zorginstelling zagen kansen om de maatschappelijke diensten van de instelling te koppelen aan de tennisvereniging. De bewoners van Prisma met een licht verstandelijke beperking verrichtten immers al activiteiten bij het nabijgelegen landpark Assisië.

“Er zijn bewoners die ervaring hebben met bijvoorbeeld groenvoorziening en horeca. Dat kan op de tennisclub ook, dachten de leden die met het idee kwamen”, vertelt voorzitter Cees de Graaf. “Toen eenmaal het contact was gelegd met de zorginstelling bleek dat zij ontzettend blij waren met de mogelijkheid om met ons samen te werken. Uiteraard waren wij dat ook. Want behalve dat wij iets doen voor de maatschappij worden wij ook ontzien in onze werkzaamheden.”

Benieuwd hoe de samenwerking precies vorm kreeg? Lees het hele verhaal op KNLTB-platform Centrecourt.nl.

  • Datum: 30-08-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Sport en werken Gemeenten Vrijwilligers Bestuur & organisatie

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook