Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

In drie weken tijd gebeurt er in Rotterdam-Noord te veel aan activiteiten en sportevenementen om op te noemen. Van een zwem-event tot een denksportdag en van Running Clinics tot een Sportentocht. Ook staat de wielerkoers Ronde van Noord op het programma. En op zondag 10 september 2017 komt de Sportkaravaan naar het Noordplein. “In drie weken richten we ons op verschillende doelgroepen”, vertelt Lianne den Haan, sportregisseur van het gebied Noord. “Zo zorgen we ervoor dat er voor elke doelgroep wat te doen is.”

Noord is een sportief gedeelte van Rotterdam. Het stadsdeel telt 110 aanbieders, bij wie sportievelingen de sport naar hun keuze kunnen uitzoeken. Drie weken lang sporten is aan deze Rotterdammers dus wel toevertrouwd.

Samen gezond

Zo vindt van 18 t/m 24 september de Fit & Vitaal Toer plaats. Centraal staat: samen gezond bewegen. “De hele week lang kunnen 55-plussers on tour. Op iedere dag is er iets anders te doen; jeu-de-boules, dansen, zwemmen, wandelen, tennissen en walking football. Ik vind dit zelf een bijzonder leuk onderdeel van Noord Sport en ben benieuwd hoeveel mensen erop af gaan komen en wíe erop af gaan komen.”

De bedoeling is dat de aanbieders in gesprek gaan met de mensen die bij hen binnenkomen. “Eén lesje meedraaien, dat kan iedereen wel, maar we willen graag dat senioren de sport die bij hen past ook doorzetten. Kijk, als het na tien keer niet lukt, dan is dat zo. Maar door met mensen in gesprek te gaan, kun je horen wat ze graag willen. Dit is de manier waarop we werken, niet aanbodgericht, maar vraaggericht.”

Fit, fun en food

Noord Sport wordt op 30 september afgesloten met het Happy2Move Festival. Het sportfestival is een mooie combinatie tussen fit, fun en food. Je kunt deelnemen aan of een kijkje nemen bij de Ronde van Noord, meelopen met de Family-run of lekker bewegen op de muziek van de geprogrammeerde  songwriters, duo’s en bands. De hele familie kan er terecht. Den Haan: “Het is een combinatie van sport, horeca, cultuur en muziek. Een festival zoals een festival bedoeld is.”       

  • Datum: 30-08-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Andere sportclubs De kracht van de combinatie sport en cultuur Nationale Sportweek

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook