Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

“Dat hebben we zeker bewust gedaan,” vertelt Melissa Davina van Stichting Welzijn Lingewaard over de organisatie. “We zouden de uitmarkt een week eerder houden, maar omdat het toch al Nationale Sportweek is, hebben we de krachten gebundeld. We hebben de mogelijkheid om beide evenementen in dit weekeinde te combineren aangegrepen. Hopelijk wordt het gezellig druk!”

Lokale ambassadeur

Op de Markt vind je dus een cultuuraanbod, maar zul je ook zien dat sportclubs zich uitgebreid presenteren aan het publiek. De aftrap wordt verzorgd door sportinstructeur Menno van Megen. De lokaal bekende ondernemer is verkozen tot ambassadeur van de Sportweek in Lingewaard. Hij verzorgt in Huissen de warming-up. Melissa: “Hij verzorgt veel sport en bewegen in Lingewaard, zoals een bootcamp. Veel kids kennen hem. Hopelijk brengt dit mensen in beweging. Tijdens de kick-off gaan we lekker met z’n allen bezig. Doel van de aftrap is ook verbinding zoeken. Welke vereniging kan wat betekenen voor welke doelgroep? We ambiëren de open-clubgedachte.”

De opening van de Sportweek wordt nog opgeluisterd met de verkiezing “De sportiefste van Lingewaard”. Deze titel gaat naar degene die het langst aan een spijkerbroek blijft hangen.

In sportkleding naar school

De Gelderse Sport Federatie doet mee aan de Nationale Sportweek in Lingewaard met twee acties. Zo is er de verkiezing van de fitste juf of meester. Verder worden scholieren uitgedaagd mee te doen aan “Kom in je sportkleding naar school”-dag op woensdag 13 september, de Sportieve opening van het Schooljaar!

Daarmee is het in Lingewaard nog niet over met sporten. De lijst van sportactiviteiten tot en met 17 september is lang. Een greep: Ki-Aikido, Fittesten van Walking Football en het open kampioenschap tijdrijden Lingewaard. Nog veel clubs bieden de gelegenheid een keertje mee te kijken en vooral: mee te doen!

  • Datum: 31-08-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Gemeenten De kracht van de combinatie sport en cultuur Onderwijs AH Sportactie Nationale Sportweek

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook