Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

En daar blijft het niet bij tijdens de actieweken in Hoogkerk. Mocht je liever gaan voor een handdoek of bal van FC Groningen, dan kan dat ook. De supermarkt biedt de keuze uit vijf verschillende handdoeken van FC Groningen of de stad Groningen.

Plaatselijk reuring

“Sponsoren kan altijd, maar ik wil iets doen waar plaatselijk reuring van komt. Wat is er leuker dan sparen voor een handdoek van jouw cluppie?”, aldus Kornelis Afman, supermarktmanager van AH Hoogkerk. Van iedere handdoek gaat 1 euro naar de club. “Bij de eerdere actie hebben we 500 handdoeken weggezet. Ik heb nu weer 500 handdoeken op voorraad. Als die weer weggaan, hoe makkelijk heeft HFC’15 dan 1000 euro verdiend? En ik sta in de belangstelling. De club heeft geld nodig, ik heb klanten nodig, daarin hebben we elkaar gevonden.”

Gunfactor

Kornelis Afman geeft aan dat het hem uiteindelijk niet om die handdoek gaat. “Als mensen zien dat ik iets voor de plaatselijke club doe, hoop ik dat de gunfactor omhoog gaat. Ik wil mijn klanten tot fans maken. Je moet niet gaan rekenen, dan reken je alles dood.” 

Fruit en broodjes

De supermarkt heeft het thema sport nog verder doorgezet in de winkel. Zo waren er vanaf 4 september onder meer FC Groningen-rompertjes, -sokken en -sjaals verkrijgbaar. Daarnaast, zo geeft de supermarktmanager aan, staat zijn winkel voor gezondheid. “Bewegen is gezond, sporten is een manier van bewegen. Voorafgaand aan de wedstrijden van het eerste elftal van HFC zorgen wij voor fruit en broodjes. Zo beginnen de spelers gezond aan de wedstrijd.”

Facebook

Volgens Afman moeten winkelmanagers niet denken dat je een lokale actie er zomaar even bijdoet. “Het kost veel tijd en energie. Facebook continu bijhouden bijvoorbeeld. Dat is overigens een prima medium hiervoor. Op Facebook hoef ik niet te zetten dat mijn chips in de aanbieding is. Mensen willen constant wat nieuws lezen, dat kan met zo’n actie. De eerste handdoek die is weggegaan, bijvoorbeeld. Maar dan moet je wel bereid zijn er energie in te steken.”

Hoogkerk was vroeger een dorp van zo’n 10.000 inwoners. Tegenwoordig is het een wijk die tegen de stad Groningen aanligt. Voetbalclub HFC’15 heeft ongeveer 1000 leden.

Meer weten over sponsoring of lezen over goede voorbeelden van samenwerking?

  • Datum: 27-09-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Tips en advies Financiën Sponsoring Samenwerking

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook