Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Met een volle spaarkaart van de AH Sportactie kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar terecht op woensdagmiddag voor dit mulitsportprogramma. En op toerbeurt krijgen ze er ook nog een clinic volleybal, basketbal, tennis, korfbal en tafeltennis bij. 

Dolenthousiaste kinderen

Samen staan we sterk, moeten ze in Westervoort hebben gedacht. Het initiatief Wsport komt van Wevoc. Deze volleybalclub kreeg De Pigeons (basketbal), TVW’74 (tennis), Wesstar (korfbal), Westa (tafeltennis) en Sportcentrum Sports Planet mee om kinderen een gezamenlijk sport- en beweegprogramma aan te bieden. “Want”, zo vertelt projectleider Hans Arends, “aan de motoriek wil het nog weleens ontbreken op deze leeftijd. De clubs die meedoen verbinden zich eraan dat zij periodiek een clinic geven waaraan de kinderen van Wsport kunnen deelnemen.” 

“We bieden verschillende sporten aan zodat kinderen een keuze hebben. Het is toch vaak: waar ga ik naartoe als ik mijn zwemdiploma’s heb? Als kinderen willen, kunnen ze aansluiten bij een sport. En het mooie is dat áls ze eenmaal zijn aangesloten, ze nog steeds kunnen meedoen aan Wsport.” 

Hans Arends geeft aan dat er belangrijke ondersteuning is van de Creon/Stichting Kulturhus Westervoort. “We hebben een goede hoofddocent en ook de ondersteuning door de vrijwilligers van Wevoc is onmisbaar.” In Westervoort liep al een pilot Wsport in de maanden april, mei, juni en juli. Arends: “Ik heb dolenthousiaste kinderen gezien.” 

Laagdrempelig

Het mooie aan Wsport is volgens Arends de laagdrempelige wijze waarop kinderen in aanraking komen met sport. “Kinderen die een beetje drempelvrees hebben, worden gelijk al meegenomen bij de warming-up. De vrees om mee te doen, is weg. Vooral voor kinderen die niet prestatiegericht zijn, is dit heel prettig. En die zijn er genoeg.” 

Dus wil je graag sporten, maar weet je nog niet wat en wil je gewoon lekker bewegen? Meld je dan met je volle AH-spaarkaart aan bij Wsport in Westervoort! 

  • Datum: 06-09-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving AH Sportactie Jeugd

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook