Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Charlotte Persyn is bestuurslid en lid van de Evenementencommissie jongste jeugd van MHC Ede. “Een gezellige club, met bijna 800 leden en een gezonde mix van topteams en breedtesport”, zo omschrijft Persyn de club. “We hebben ongeveer twee keer zoveel jeugdleden als senioren, en de actieve werving van jongste jeugd is een voortdurend aandachtspunt binnen de club. Je wilt immers vanaf die jongste jeugd kunnen bouwen aan een goede basis. Dat doen we al jaren met twee keer per jaar een open clinic voor de jeugd. Dat betekent: je betaalt 20 euro, daarvoor krijg je een hockeystick, een bal en een bitje en dan kom je twee woensdagmiddagen meedoen aan de clinic.”

Promotiemogelijkheden

De open clinic voor de jeugd stond ook dit najaar weer op de agenda, maar MHC Ede besloot dit jaar ook iets met de Nationale Sportweek te doen. “Een gemiste kans, dat we dat niet eerder gedaan hebben”, aldus Persyn. “Als je ziet hoeveel belangstelling je kunt krijgen door mee te doen aan zo’n landelijk evenement. Dus kozen we ervoor om dit jaar in de Nationale Sportweek ook een activiteit te plannen. “Dat werd ‘Scoor een lunch en leer hockeyen’. Héél laagdrempelig: kinderen van de basisschool konden direct vanuit school samen met de ouders bij de club gratis komen lunchen en na afloop van de lunch werden de kinderen op het veld opgewacht door de trainers en werden er tal van speelse oefeningen om kennis te maken met hockey gedaan. Dat viel écht in goede aarde, we hadden die dag 40 kinderen op het veld staan! De mogelijkheden om je activiteit te promoten zijn veel groter, en het evenement krijgt zo ook meer body.”

Sfeer proeven

Dat het evenement een succes was, valt ook op te maken uit het feit dat er van de veertig kinderen inmiddels al tien lid geworden zijn. Persyn: “De manier waarop we de dag hebben ingericht bood ons de kans om goed te laten zien wat voor gezellige club we zijn, door die lunch en doordat ze meteen de trainers konden leren kennen. Zo konden kinderen én ouders meteen goed de sfeer proeven op de club. Maar niet iedereen blijft ook meteen na de eerste keer al hangen. Alle deelnemertjes hebben na afloop van ons ook een mail gekregen, waarin we hen hebben uitgenodigd om nog drie keer gratis mee te komen trainen. Soms komen kinderen ook naar een clinic, hoor je eerst even niets van ze en komen ze de volgende keer weer. En dan blijven ze misschien wél hangen. Daarom is het zo belangrijk dat je niet eenmalig iets organiseert, maar dat men ziet dat MHC Ede regelmatig iets organiseert.”

AH Sportactie

Met de opgedane ervaring is het zeker dat MHC Ede de komende jaren ook weer deelneemt aan de Nationale Sportweek. De AH Sportactie wil MHC Ede nog beter benutten. Persyn: “Ik denk dat we daar dit jaar nog niet het maximale uit gehaald hebben. We wisten dat de actie bestond, en hebben dit jaar ook wel voor een aantal groepen kennismakingsactiviteiten aangeboden. Maar we hebben ons van tevoren niet gerealiseerd wat je er allemaal nog meer mee kan doen. Zo zag ik bij de Albert Heijn winkel een prachtige poster hangen van de tennisvereniging, waarvan ik dacht: ‘Hoe gaaf is dat, dat moeten wij ook doen!’ Maar dat moet je dan ook binnen de club goed voorbereiden. Dat gaat volgend jaar zeker ook gebeuren!”

Ideeën zijn er binnen de club genoeg. “Het lijkt me gaaf als we volgend jaar de acties gebruiken om weer wat meer jongens te werven, bijvoorbeeld door streethockey aan te bieden. Als je het bijtijds opstart, dan kun je super meeliften in de promotiemogelijkheden van de Nationale Sportweek en de AH Sportactie!”

  • Datum: 25-10-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving Nationale Sportweek AH Sportactie Jeugd

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook