Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Lodeweges: "Aanvankelijk moest de naam van de gulle gever vertrouwelijk blijven. Eind vorig jaar mochten we dan toch bekend maken dat de Stichting Appeltjes van Oranje hierachter zat. Omdat de stichting werd opgeheven, is naar buiten gebracht welke financiële middelen in de afgelopen jaren zijn aangewend om Ruurlose verenigingen te ondersteunen."

Volledig verrast

De Stichting Appeltjes van Oranje schonk in de afgelopen acht jaar in grote anonimiteit maar liefst 187.000 euro aan tientallen Ruurlose verenigingen, stichtingen en regionale instanties. In de aanloop naar de verbouwing en renovatie profiteerde ook VV Ruurlo hier dus van. "Mijn eerste gedachte toen ik dit hoorde? Fantastisch, we waren volledig verrast", aldus Lodeweges. "Het is een forse bijdrage in de investeringskosten. Een bedrag dat we anders toch op een andere manier bij elkaar hadden moeten zien te krijgen. Dat zou kunnen in de vorm van een contributieverhoging, maar dat wil je liever niet voor je leden. Dat kon nu achterwege blijven."

Ben Lodeweges geeft aan dat de aanvankelijk anonieme gift gericht aangewend moest worden voor de verbouwing van de accommodatie. "Het was niet bedoeld voor de verenigingskas." Naast Appeltjes van Oranje deed ook Stichting Fonds 1819 voor 10.000 euro een duit in het zakje. Dit fonds heeft als doel vrijwillige financiële ondersteuning te bieden in het werkgebied van voormalige spaarbanken in de plaatsen Borculo, Goor, Lochem en Ruurlo. Supportersclub Vrienden van Geel Zwart deed er nog een donatie bovenop en vlak voor de opening van het vernieuwde clublokaal in oktober vorig jaar ontving VV Ruurlo een bedrag van 5500 euro uit het Coöperatiefonds van de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek voor de verbouw.

Internet afgestruind

Erevoorzitter Lodeweges raadt verenigingen die voor vergelijkbare investeringen staan aan om alle mogelijkheden van eventuele subsidieverstrekking te onderzoeken. "We hebben alle internetsites afgestruind. Natuurlijk is niet alles gelukt, maar het loont de moeite heel goed te bekijken welke subsidies er plaatselijk, regionaal en soms zelfs landelijk te krijgen zijn. Er zijn fondsen waar je zelf geen weet van hebt."

VV Ruurlo maakt nu een jaar naar volle tevredenheid gebruik van het vernieuwde clubgebouw. "Alles is naar wens, we zijn zeer content. De renovatie was hoognodig. De kantine is gebouwd in 1974. Hetzelfde meubilair stond er nog. De toiletgroepen waren verouderd, we hadden geen invalidentoilet en een gebrek aan vergader- en opslagruimte. Alles is aangepakt, inclusief een nieuwe indeling en alles in geel-zwarte clubkleuren."

Complimenten

Daarnaast zijn ook nog de keuken en koeling vernieuwd en uitgebreid en er is een terras inclusief overkapping gerealiseerd. Lodeweges: "Uiteindelijk hebben we een deel zelf gefinancierd, een deel uit fondsen en een deel door externen. En daarbij was dit alles natuurlijk niet gelukt zonder de enorme inzet van vele vrijwilligers. We zijn er geweldig trots op. Van alle kanten krijgen we complimenten hoe goed we het nu voor elkaar hebben."

 

  • Datum: 31-10-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Bestuur & organisatie Tips en advies Financiën Accommodatie

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook