Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Hoewel er van sportclubs steeds vaker wordt verlangd dat ze hun maatschappelijke functie vervullen, is het de vraag of die sportverenigingen dat wel willen en kunnen? Bij ASV is het antwoord op die vraag helder: ‘ja’. Een moderne sportclub is ook een open club, die naast het faciliteren van sport ook een grote maatschappelijke rol kan vervullen.

 “Wij bieden een bepaalde doelgroep, in ons geval mensen met een verstandelijke beperking, de kans structureel te sporten. Dit vergroot hun motoriek, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Daarnaast komen ze bij ons in contact met andere jongeren. Een aantal vrijwilligers die helpt hij het G-schaatsen en G-skeeleren is van dezelfde leeftijd als de sporters. Het contact dat zij hebben is erg goed en het vergroot hun sociale netwerk. Er ontstaat echt een band”, zegt Anton Spaan van ASV.

Super COOL

 Spaan is projectleider bij de schaats- en skeelervereniging van het programma ‘Sporten is super COOL’. Super COOL is een sportproject in Almere voor deelnemers met een verstandelijke beperking die samen met maatjes willen sporten of een van de sporten eerst uit wil proberen. ASV is vanaf het begin betrokken bij het project. “We zijn in 2006 begonnen met G-schaatsen. In de beginfase ging het om mensen met zowel een lichamelijke als verstandelijke beperking. In de loop der jaren hebben we ons project steeds verder uitgebreid. En sinds 2011 bieden we ook G-skeeleren aan.”

Samenwerking

ASV Almere krijgt via de Sportimpuls-regeling en van het Oranje Fonds subsidie voor het project Super COOL! Het project is onder meer een samenwerking met Triade (een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking), die de deelnemers regelen en met VMCA (vrijwilligers/mantelzorg centrale) die voor de begeleiders zorgen.”

 Benieuwd hoe ASV initiatieven neemt om G-sport ook bij andere clubs onder de aandacht te brengen en welk belang het hecht aan zijn maatschappelijke rol? Lees het volledige artikel, dat enige tijd geleden verscheen in het kenniscentrum van de KNSB!

  • Datum: 13-11-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Ledenwerving De 6 van Aangepast Sporten Samenwerking Open Club Praktijkvoorbeelden

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook