Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het gaat om het derde zondagelftal van BFC. De mannen voetbalden daarvoor onderling tegen elkaar op een trapveldje, maar hebben nu de aansluiting bij de club uit Bussum gevonden. En bestuurslid Anneke Frenk is daar maar wat blij mee. Te meer omdat de club veel hulp van buitenaf heeft gekregen om de sport voor de vluchtelingen mogelijk te maken. “Zo is er een oudere dame die het gezellig vindt om af en toe met de jongens koffie te drinken zodat ze de taal kunnen leren, een gezin heeft aangeboden dat een aantal jongens kan aanschuiven bij het eten, er is iemand die wil rijden bij de uitwedstrijden en er heeft zelfs een bedrijf werk aangeboden. Het is hartverwarmend.”

Hoe het begon

BFC kreeg afgelopen zomer het verzoek van de maatschappelijke organisatie Versa Welzijn of de mannen konden toetreden tot de club. “Binnen het bestuur heeft niemand getwijfeld. Wat is er ook op tegen? Dit is een vriendenteam. Waarom zouden zij niet welkom zijn?”

Frenk ging langs bij de ‘trainingsavond’ van de mannen en knoopte een gesprek aan. “De insteek was direct om ze te helpen. Wel was er financieel een probleem. Ze hadden al gezien dat de contributie voor hen niet haalbaar is. We hebben daarom uitgerekend wat ze moeten betalen om het kostendekkend voor de club te laten zijn. Verder kunnen ze bij ons extra vrijwilligerswerk doen. Dit aanbod werd direct geaccepteerd.”

Dit verhaal verscheen eerder op KNVB Assist, kennisplatform voor bestuurders, scheidsrechters en trainers. Daar kun je de volledige versie van het artikel lezen.

  • Datum: 11-12-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Bestuur & organisatie Kwetsbare mensen Ledenwerving Tips en advies

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook