Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Van Hoesel: “Sport is mooi, sport is belangrijk, sport levert veel op. Het is fantastisch om te doen en brengt vooral ook veel plezier en ontspanning. Wat is mooier dan kinderopvang te gebruiken om kinderen dat te laten ervaren? Daar hebben we inmiddels 10 jaar ervaring in, en we zien wat het oplevert. Kinderen stromen bij ons in vanaf 4 jaar, en mede vanwege het goede aanbod aan sportieve activiteiten stromen ze vaak pas met 11 of 12 jaar weer uit. Maar dan leveren we bij de sportvereniging gemotiveerde leden af, die al veel takken van sport geprobeerd hebben en bewuster kunnen kiezen voor wat ze écht leuk vinden.”

Zwemdiploma


Bij de instroom vinden gesprekken met de ouders plaats, dan wordt bijvoorbeeld gevraagd of het wenselijk is dat kinderen eerst hun zwemdiploma halen. Van Hoesel: “Daarvoor hebben we afspraken met SRO, en voor veel ouders is dat natuurlijk een perfecte oplossing. Verder hebben we veel contact met andere sportaanbieders hier in de omgeving, waardoor we elke maand wisselen van activiteit die we aanbieden.”

Elke maand een andere sport


Bij BSO Sportfever werkt men niet met wachtlijsten, elk kind kan meteen meedoen. Er worden 230 kinderen per week opgevangen op drie locaties. Momenteel wordt gekeken of men dat aantal locaties verder uit kan breiden door samenwerking met andere clubs. Van Hoesel: “Negen van de tien keer gaan we naar buiten, gebruiken we accommodaties van sportclubs en zo kunnen we met weinig materiaal heel veel doen. We bieden telkens een seriereeks van vier lessen aan, die gelinkt wordt aan een diploma. En ons nieuwste idee komt ook super aan: sinds kort bieden we ouders de mogelijkheid om de vierde week mee te sporten met hun kind! Zo kunnen ze zien wat het in de afgelopen maand geleerd heeft, kunnen mee vergelijken hoe leuk het kind die tak van sport vindt en zo proberen we hen te ondersteunen om de juiste sport voor hun kind te kiezen.”

Haarlem Business Award


De Haarlem Business Award kwam voor Van Hoesel ook als een verrassing. “In totaal namen 32 bedrijven aan de verkiezing deel, en al snel was duidelijk dat we bij de laatste zes zaten. Toen kregen we bezoek van een vakjury, met mensen van onder andere de Kamer van Koophandel en de bank erbij. Dat wij die Award dan winnen is natuurlijk een prachtige beloning voor ons werk, maar de voldoening halen we uit de begeleiding van de kinderen in hun ontwikkeling.”

Wil jij weten hoe jouw club ook beter gebruik kan maken van de accommodatie door buitenschoolse opvang of andere samenwerkingsvormen? Kijk dan hier.

  • Datum: 05-12-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Ledenwerving en –behoud Ledenwerving Jeugd Andere sportclubs

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook