Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Schepers vertelt: "We zijn begonnen in 2010. Onze voetbalclub SDOUC kreeg een kunstgrasveld. We hebben ook een mooie kantine, dus dat vonden wij een mooie gelegenheid om met een aantal oudere mensen ´s ochtends samen wat oefeningen te doen om fit te blijven. Dus stuurden we een groot aantal uitnodigingen aan de mensen uit onze leeftijdsgroep om mee te komen doen. De trainer is ook een oud-voetballer, dus die gaf aan wat we moesten doen. We begonnen met een groepje van zes man. Dat zijn er inmiddels 96!"

Eén euro per week

De kracht van het initiatief zit hem in de laagdrempeligheid en de regelmaat. Schepers: "Elke dag, maandag tot en met vrijdag, van 9 tot 10 uur, kun je mee komen doen. Voor één euro per week! Sommigen komen dagelijks, anderen één of twee keer per week. Dat kan allemaal. Weer of geen weer, het gaat door. Bij regen doen we de oefeningen op de tribune. En na afloop is er de gelegenheid voor een kopje koffie in de kantine."

Stichting FreeWheel

De activiteiten vinden plaats onder de Stichting FreeWheel. Die huurt de accommodatie van de voetbalclub. Schepers: "En één ochtend per week zijn we ook welkom bij de atletiekvereniging, met wie we inmiddels ook samenwerken. Ook vanuit die club is een trainer erbij, die uiteraard weer andere oefeningen aanbiedt dan onze voetbaltrainer. En daarnaast zijn we ook 'Erkend Opleidingsbedrijf', waardoor leerlingen van het ROC Graafschap College dit jaar op woensdagochtend bij ons komen lesgeven. Zo kunnen we echt elk wat wils aanbieden."

Kartrekkers

Wat is er volgens Schepers nodig om zoiets op te zetten? "Heel weinig! Je hebt enkele kartrekkers nodig om het initiatief van de grond te tillen. Maar als je eenmaal bezig bent, dan gaat dat vanzelf! Het is fantastisch om te zien wat je kunt bereiken! Zo vaak heb ik inmiddels gehoord van mensen die ik hier mee naar toe heb genomen 'Willem, dit had ik veel eerder moeten doen!'. Je ziet de mensen fitter worden, hun overgewicht verliezen en plezier hebben in bewegen."

Sociale aspect

Het sociale aspect vormt uiteraard ook een deel van de activiteiten. Schepers: "In het begin boden we ook nog een kaartclubje de gelegenheid om in de kantine te kaarten. Maar je merkt dat er op maandagochtend behoefte is om weer even bij te praten, en daarvoor is ook alle gelegenheid. Oudere mensen uit Ulft en omgeving  helpen wij om samen leuker en langer te leven. En dit initiatief kan eigenlijk bij elke voetbalclub ontstaan!"

Meer goede voorbeelden vind je hier.

  • Datum: 24-01-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving Ledenbehoud

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook