Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het Sportcomplex Olympia is het nieuwe thuis van FC IJsselmonde en Hockey Club Feijenoord. Vanaf het dak van het prachtige nieuwe clubverzamelgebouw kun je bijna heel Stadionpark overzien. Niet in de laatste plaats de teams van de clubs zelf, die op gloednieuwe sportvelden spelen. Op het sportcomplex is ook ruimte voor beachvolleybal, tennis en andere sporten. De Sportcampus is een plek waar breedtesport en topsport elkaar ontmoeten.

Op zaterdag 17 maart werd het sportcomplex Olympia officieel geopend. Tijdens een feestelijk programma kon de wijde omgeving kennismaken met het nieuwe sportcomplex en het clubverzamelgebouw. De feestelijke open dag volgt een halfjaar na de officieuze opening in september. "Dit is het feestje vanuit de verenigingen zelf”, zegt Ronald Wagter van de sportcampus. "De eerdere opening was vanuit de opdrachtgevers van het sportcomplex. Maar nu alles is afgerond en de verenigingen in het verzamelgebouw zijn gesetteld, presenteren zij zichzelf, met alle activiteiten die er op het complex te doen zijn.”

Velden

Op het grote sportcomplex achter De Kuip, waar FC IJsselmonde en HC Feijenoord zich hebben verzameld - en later ook voetbalvereniging Overmaas intrekt, heeft iedere sportvereniging haar eigen kantine en hoofdveld. Op de momenten dat beide voetbalverenigingen en de hockeyclub geen gebruik maken van hun velden, zijn deze velden door externen te huren. De voetbalvelden zijn ook te gebruiken voor onder meer rugby en American Football. Op de hockeyvelden is ook tennis en korfbal mogelijk.

Naast de vijf sportvelden die al op Olympia liggen, bestaande uit drie voetbalvelden en twee hockeyvelden, komen er nog twee multifunctionele voetbalvelden bij, die ook gebruikt kunnen worden voor cricket en softbal. De tijdelijke atletiekbaan die Rotterdam Atletiek nu in gebruik neemt, wordt later nog uitgebreid tot een grotere baan.

Op Sportcomplex Olympia is ruimte voor allerlei sporten zoals voetbal, hockey, beachvolleybal, tennis, korfbal, en in de toekomst mogelijk meer. De hockeyers en voetballers krijgen vanaf komende zomer bekende buren. De trainingsvelden en jeugdopleiding van landskampioen Feyenoord verhuizen dan van het alom bekende Varkenoord naar de nieuwe locatie even ten zuiden van Sportcomplex Olympia.

Zwevend dak

Blikvanger van Sportcomplex Olympia is het gedeelde onderkomen van HC Feijenoord en FC IJsselmonde dat is gerealiseerd door Betsema Groep. Het clubverzamelgebouw is vormgegeven als een recht prisma, waardoor het lijkt alsof er ‘slechts’ een dak op een terp tussen de velden zweeft. Op de staalconstructie zijn lichtbeton dakelementen geplaatst, waarna het hele schuine dak is voorzien van isolatie met een bitumineuze dakbedekking. Bovenop de schuine zijden van het gebouw zijn tribunes gerealiseerd van waaraf het publiek de voetbal- en hockeywedstrijden kan bekijken. Onder deze tribunes hebben de sportclubs hun eigen kantines en vergaderruimtes. De kleedkamers en bergruimtes op de begane grond zijn voor gezamenlijk gebruik.

Open club-gedachte

De aanpak in Rotterdam biedt de mogelijkheid om de kracht van sport optimaal te benutten: het futuristische gebouw biedt de clubs de gelegenheid tot samenwerking met tal van partijen, zoals andere sportclubs, maar ook scholen, bedrijfsleven, buurtwerk, etcetera. De open club gedachte kan zo door alle verenigingen omarmd worden. De gedeelde kleedkamers en bergruimtes zorgen voor een efficiënt en innovatief gebruik van ruimte. Een sportaccommodatie als visitekaartje voor een nieuwbouwwijk!

  • Datum: 27-03-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Multifunctionele accommodatie Accommodatie Open Club Praktijkvoorbeelden

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook