Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

In het dorpje Gaanderen (gemeente Doetinchem) wonen ongeveer 6.500 mensen, daarvan zijn er zo'n 700 lid van VVG'25. Maar een aantal jaren geleden moest men vaststellen dat het met de accommodatie slecht gesteld was. Erwin Stevens is bestuurslid van VVG'25 en vertelt: "Destijds waren de kleedkamers verre van optimaal, ze waren klein en smerig en werden door de KNVB afgekeurd. Met de kantine was het niet veel beter gesteld. Dus besloten we dat we eerst de kleedruimtes en daarna, als er nog geld over was, ook de kantine zouden gaan opknappen. Tekeningen en begroting waren al gereed. En precies op dat moment kwam de school op ons pad... We wisten dat er twee basisscholen waren, die zouden gaan fuseren, en die hadden hun oog laten vallen op ons sportpark als locatie. Zo kwam de bal aan het rollen."

Samenwerking

Dat was in 2012, toen begonnen de plannen voor een nieuwe multifunctionele accommodatie op sportpark “De Pol” in Gaanderen, waarbij sport, muziek en cultuur bij elkaar komen. In augustus 2017 was het dan zover en werd de accommodatie feestelijk geopend. Inmiddels zijn de gebruikers al goed aan elkaar gewend. Stevens: "Het werkt perfect, de ruimtes worden goed benut. Zo is de personeelskamer van de school tegelijkertijd onze bestuurskamer en zit de secretaris in de directiekamer. De samenwerking gaat soepel, we bouwen het nog steeds verder uit. Onze volgende stap is dat we de trainingen voor de jeugd zodanig gaan plannen, dat de kinderen direct na school training krijgen en niet tussendoor eerst naar huis hoeven."

Duurzaamheid

De nieuwbouw van VVG'25 werd voor een beperkt deel gefinancierd met behulp van een lening, waarvoor voor de helft de Stichting Waarborgfonds Sport garant stond en voor de andere helft de gemeente Doetinchem. Stevens: "Er was een investering van 600.000 euro mee gemoeid. Maar daarvoor hebben we ook prachtige, duurzame nieuwbouw! LED -verlichting, zowel binnen als op het veld, 140 zonnepanelen, een warmte terugwin installatie, noem maar op. En verder doen we ook nog mee aan andere duurzame projecten in de gemeente, zoals het scheiden van plasticafval en het recyclen van frituurvet."

Energieneutraal

Met de duurzame bouw lukt het om het gebouw overdag energieneutraal te laten zijn, wat een behoorlijke besparing oplevert. Stevens: "Wij zijn hier dolgelukkig mee. We hadden berekend dat we de accommodatie binnen 30 jaar kunnen afbetalen, en dat gaat zeker lukken!"

Als we Stevens vragen, wat hij andere clubs met oude kleedruimtes en een slechte accommodatie zou adviseren, is hij heel vastberaden: "Kies voor nieuwbouw, en dan zo duurzaam mogelijk! Daar heeft iedereen plezier van. En zoek ook goed uit waar de mogelijkheden voor subsidies liggen."

  • Datum: 29-03-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Accommodatie Duurzaamheid Multifunctionele accommodatie

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook