Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

WFHC is een gezellige hockeyclub met ruim 700 leden. Van der Wolf: “Drie jaar geleden zijn we verhuisd van een complex in Hoorn naar een nieuwe locatie met prachtige velden en gigantisch mooi clubhuis. Onwijs gaaf!” De ruimte is er dus en het bestuur zou ook graag zien dat de accommodatie intensiever benut wordt. Van der Wolf: “Met de Fithockey-training op de woensdagochtend van 10 tot 11 uur benutten we de accommodatie al meer. Wellicht dat we in de toekomst ook nog gaan samenwerken met andere sportclubs.”

De aanzet tot het aanbieden van Fithockey speciaal voor ouderen kwam van Van der Wolf. “We hebben er kortgeleden een plan voor geschreven, dat gaan we nu uitvoeren. De Rabobank sponsort de activiteit ook ten dele, en we willen het graag meteen goed doen. Dat betekent dat er op de woensdagochtend een spelleider is, een barmanager, en dat de deelnemers zich hier thuis voelen.”

Kennismaking

Eind april werd het nieuwe aanbod gelanceerd met een kennismakingsdag. Van der Wolf: “Op die dag waren er niet zo heel veel mensen, één iemand die van buiten de club kwam en drie mensen van de club. Maar nu, drie trainingen later, stellen we vast dat er elke training door mond-tot-mond-reclame één deelnemer bij komt. Dat stemt ons hoopvol. In elk geval zijn de deelnemers heel enthousiast, en de trainingsbegeleider kan voldoende aandacht schenken aan nieuwe deelnemers. Het geeft ons het gevoel dat we de zaken goed onder controle hebben.”

Toekomst

Hoe het verder gaat, daarover kan Van der Wolf nog niet veel zeggen. “Belangrijk is wat de deelnemers willen, daar willen we vooral naar luisteren. In eerste instantie hebben we gezegd dat we, als er meer dan acht deelnemers komen, we een tweede trainer op hetzelfde tijdstip ernaast zetten. Tenzij natuurlijk de deelnemers aangeven liever op een andere dag te willen trainen.”

De mogelijkheden binnen Fithockey te variëren zijn heel groot. Van der Wolf: “We spelen nu met knotshockeysticks zoals ze gebruiken bij knotshockey (bounceball), maar we kunnen bijvoorbeeld ook daarnaast met de sticks uit het unihockey (floorball) gaan spelen. Belangrijk is dat het zo veel veiliger en minder blessuregevoelig is dan hockey. Daardoor kunnen de 55+-ers en de mensen die geen hockey meer kunnen spelen toch bij de club bezig blijven.”

  • Datum: 15-05-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving Ledenbehoud 50-plussers 50-plussers

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook