Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Foto: Peter Veenstra

Voor de negende keer werd op 16 juni De Maasdijk georganiseerd. SCOSS deed dit jaar voor het eerst mee op bestuurlijk niveau. “We zijn altijd betrokken geweest bij het evenement. Dit jaar was onze rol voor de eerste keer groter. We hebben intensief meegedacht over de route voor de skeelertocht. Daarnaast hebben alle bestuursleden als vrijwilliger meegeholpen”, zegt Meindert Kuipers van SCOSS.

Behalve inline-skaten stonden ook de onderdelen hardlopen, wandelen, steppen en triatlon op het programma. In totaal deden er 1500 deelnemers mee aan het evenement. “Wij organiseerden een marathon van 40 kilometer over de dijken aan de Maas, met de finish in het centrum van Oss. Er deden 39 mensen aan mee en we hadden nog 10 deelnemers voor de halve marathon”, blikt Kuipers terug.

Tijdsregistratie

Wat de skate-marathon van SCOSS onderscheidt van andere, is dat het een toertocht met tijdsregistratie is. “We vinden dat er in onze regio plek moet zijn voor een dergelijke toertocht. Een marathon is een aardige uitdaging en niet voor iedereen weggelegd. Toch denken we dat er voldoende belangstelling voor is.”

Bovendien is het evenement een prima uithangbord. Bij SCOSS geloven ze erin dat de organisatie van de toertocht afstraalt op de rest van de vereniging. “Naast dat het gewoon leuk is een eigen evenement te organiseren, is het ook goed voor de uitstraling van de vereniging. Bij SCOSS doen veel leden graag mee aan toertochten. Het is namelijk altijd gezellig. Dit jaar was de plaatselijke horeca in Oss bij het evenement betrokken en dat zorgde voor een uitstekende sfeer.”

Potentieel

Als officieel side-event van het WK inline-skaten had de tocht dit jaar extra status. Kuipers hoopt dat het wereldkampioenschap iets losmaakt in Nederland. “Door het WK zag je allerlei initiatieven ontstaan door heel het land. Zo’n evenement kan helpen de sport onder de aandacht te brengen bij het publiek. Ik hoop dat de media, zoals de NOS, het groots oppakken. Inline-skaten is een spectaculaire sport en het verdient meer aandacht.”

Kuipers en SCOSS blijven ook de komende jaren hun best doen zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor de sport. Te beginnen bij de jubileumeditie van De Maasdijk volgend jaar. “We doen er alles aan het inline-skate levend te houden bij het evenement. Er is zeker potentieel en als vereniging blijven we intensief betrokken bij De Maasdijk.”

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in het Kenniscentrum op KNSB.nl, kenniscentrum voor verenigingen.

  • Datum: 11-07-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook