Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het is het eerste jaar, dat TGV Hellas deelneemt aan de AH Sportactie. "Dat heeft een heel simpele reden", zegt voorzitter Van Arkel. "Vorig jaar vierden we ons 90-jarig jubileum, en in dat kader hadden we al een heleboel activiteiten, inclusief een grote jubileumshow, op het programma staan. Nóg meer activiteiten was op dat moment voor ons niet meer te behappen. Maar we hadden toen wel al het voornemen om het dit jaar op te pakken."

Vrijwilligers

TGV Hellas is met 550 leden in de regio Tiel een vrij grote vereniging, maar de club draait nog volledig op vrijwilligers. "En dan zijn er grenzen aan wat je van die mensen kunt vragen", zegt Van Arkel. "Het moet ook nog allemaal te behappen blijven."

Hele lesrooster

Voor 2018 heeft de club zich aangemeld voor de AH Sportactie. Welke activiteiten zij aanbieden? "Alles", aldus Van Arkel. "We willen gewoon laten zien dat iedereen bij ons terecht kan. En we vonden het moeilijk om er dan een plukje van te kiezen, dus nu wordt het hele lesrooster opgenomen in het systeem. Best een karwei, om dat allemaal in te voeren. Maar dat gaat wel lukken."

TGV Hellas biedt onder andere recreatiegym voor jongens, voor meisjes, ouder-kind-gym en kleutergym aan. En vooral ook 50+-gym. Van die laatste groep hoopt Van Arkel dat de AH Sportactie daar weer wat nieuwe leden voor oplevert. "Het valt ons op dat onze 50+-groepen kleiner worden. Er vallen mensen af, die meestal om gezondheidsredenen niet langer mee kunnen doen. Maar er komen weinig nieuwe mensen bij. Vreemd, als je denkt dat Nederland toch aan het vergrijzen is."

Bewust kiezen

De club heeft dit jaar bewust gekozen om deel te nemen aan de AH Sportactie. Maar dat betekende ook dat zij dit jaar niet hebben meegedaan aan de Tielse sportdag, die op 4 september jl. gehouden werd. "Dat kwam ons echt niet uit, september is een heel drukke maand voor ons. En je moet af en toe kiezen. Wij hebben dit jaar voor de AH Sportactie gekozen. We hebben flyers laten maken van de club, die zullen we in elk geval tijdens de kennismakingsactiviteiten ruimschoots verdelen.”

Lisa van Arkel is één van de leidsters bij TGV Hellas en ook lid van de activiteitencommissie. Vanuit die functie probeert zij de mogelijkheden, die de AH Sportactie biedt, in te zetten binnen de club. “We hebben zo’n mooi aanbod, dat willen we graag meer bekendheid geven. Dus nu zijn we in gesprek met de Albert Heijn winkel om daar folders neer te leggen, zodat mensen die spaarzegels krijgen ook meteen zien wat wij te bieden hebben. Als het lukt gaan we ook nog een afspraak maken om daar een kleine demonstratie te geven. Een lange mat neerleggen en wat leuke oefeningen laten zien, dat zou mooi zijn!”*NSF

Andere locaties

De AH Sportactie is een goede gelegenheid om de club bekend te maken onder mensen, die men gewoonlijk minder makkelijk bereikt. Lisa: “En we hebben er ook nog aan gedacht om voor de senioren misschien een keer bij de seniorenwoningen een proefles te geven. Dan wordt de drempel nóg wat lager.”

Gastvrij ontvangen

Lisa hoopt dat er veel mensen een activiteit boeken en kennis komen maken. “We willen graag laten zien hoe leuk het is! Alle leiders en leidsters hebben inmiddels instructies ontvangen hoe om te gaan met mensen, die via de AH Sportactie komen meedoen. Vooraf, tijdens en achteraf mensen het gevoel geven welkom te zijn en erbij te horen, dat willen we uitstralen!

Vloggen

Het Sportsupportteam van NOC*NSF was ook op bezoek bij TGV Hellas. Lisa: “Die gaven het goede voorbeeld en kwamen bij ons een proefles volgen. Om daarin te kijken hoe gastvrij wij zijn. Daar is een leuke vlog van gemaakt!”

  • Datum: 24-09-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving AH Sportactie Nationale Sportweek

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook