Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Hein Veerman is Programmamanager Sportclubontwikkeling bij NOC*NSF en ondersteunt volledig de filosofie, die men al vele jaren promoot: 'Ik-neem-je-mee'. "Dat idee, dat je je eigen leden betrekt bij de werving van nieuwe leden, daar geloof ik heilig in! Laat jeugdleden vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om mee te komen trainen. Gebruik je eigen leden, want dat zijn je beste ambassadeurs."

Sportmarkt

Veerman geeft als voorbeeld wat hij gezien heeft op een jaarlijkse sportmarkt. Alle sportclubs lieten daar de inwoners zien wat zij te bieden hebben. "En dan zie je grote verschillen! Ik zag een stand van een gymnastiekvereniging, waar twee meiden verveeld naast een paar matten stonden en totaal geen aanstalten maakten om kinderen te animeren een handstand te proberen of wat dan ook. Een gemiste kans voor de club! Als je nieuwe leden wilt werven, dan moet je laten zien dat het leuk is en dat de mensen zich er welkom voelen."

Zoek de energie

"Hoe anders was dan bijvoorbeeld het optreden van Fight Club Huizen tijdens de sportmarkt daar: enkele leden stonden daar zó enthousiast hun club te promoten, dat was gewoon feest bij de stand. Daar wil je dan toch bij horen!?" Natuurlijk, het valt soms niet mee om voor al die activiteiten, waar je aan mee wilt doen, voldoende mensen te vinden, die dat willen doen. "Maar", zegt Veerman. "Als je er niets instopt, dan wordt het ook niks. Je moet op zoek gaan naar de energie van je club, want dat is wat de mensen zoeken. Je wilt een lekker kluppie zijn met elkaar, het moet gezellig zijn. Ook als ouder wil je als je bij een club  rondloopt het gevoel hebben dat je er energie van krijgt."

Kartrekker

De tip van Veerman is om binnen de club de juiste persoon te vinden om een dergelijke sfeer te creëren. "Zoek de kartrekker, die enthousiasme uitstraalt en mensen het gevoel geeft erbij te horen. Zo iemand laat je z´n gang gaan, je ondersteunt als bestuur zijn enthousiasme en die krijgt andere leden zover om ook mee te helpen en er samen een feest van te maken."

Doe mee met de landelijke Sportactie van NOC*NSF en Albert Heijn! Maak sportactiviteiten aan en ontvang jouw potentiële leden tussen 17 september en 25 november bij jou op de club.

Doe mee met de AH Sportactie

  • Datum: 25-09-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving AH Sportactie Nationale Sportweek

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook