Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Floor is al vele jaren actief als aikidotrainer. En wil nog steeds heel graag andere mensen zijn enthousiasme voor de sport overbrengen. "Vorig jaar hebben we tijdens de AH Sportactie alle lessen één maand lang opengesteld voor inschrijvingen vanuit de AH Sportactie. Dat leverde drie deelnemers op, die alle drie enorm enthousiast waren. Om verschillende redenen kwam het niet tot een lidmaatschap. De één moest plotseling verhuizen naar Leiden, de ander verloor zijn baan en had het daardoor financieel te krap en de derde, een dame, verzekerde me dat ze terug zou komen als ze haar studie afgerond heeft. Dat is toch mooi? En die laatste twee, die bel ik ook nog af en toe om te vragen hoe het met ze gaat. Ik geloof dat die nog wel komen!"

Spandoek

Hans Floor was, ondanks dat het uiteindelijk geen nieuwe leden opgeleverd heeft, heel positief over de actie. "Het was frappant, de werving via de Albert Heijn winkel leverde veel meer op dan mijn eigen werving. Dus dit jaar was ik er al vroeg bij om me weer aan te melden. Dat leverde me als beloning ook nog een spandoek en wat posters op!" Het spandoek hangt in Floors voortuin aan het hek, goed zichtbaar maar op privéterrein om de gemeentelijke regels niet te schenden.

Ook met beperking

De activiteiten van Aikidoschool Best die te boeken zijn met behulp van de AH Sportactie zijn gelijk aan vorig jaar. Waarbij Floor graag benadrukt dat de sport uitermate geschikt is voor 'inclusief sporten' van mensen met een beperking en chronisch zieken. "Daar hebben we nu al heel wat jaren ervaring mee, en dat loopt echt goed. Zowel bij de volwassenen, waar vijf van de 25 deelnemers een aandoening hebben. Maar ook bij de jeugd hebben we heel mooie resultaten geboekt met kinderen met ADHD."

Schoolsport

Maar niet alleen de Nationale Sportweek en de AH Sportactie laten Floor contact zoeken met andere partijen. "Al jarenlang mag ik posters voor de jeugdtrainingen ophangen bij de lokale Albert Heijn winkel. En een tijdje geleden hebben we een filmpje gemaakt voor de schoolsportactiviteiten, die we doen. We nemen deel aan een sportboekje aan het Heerbeek College Best, waar we dan gratis trainingen verzorgen en ook nog wat andere extra's, zoals bijvoorbeeld korting op een pak, aanbieden. En binnenkort gaan we in gesprek om in de bovenbouw zelfs tijdens de officiële lesuren aikido trainingen te geven daar."

Valpreventie

Voor de toekomst zijn er nóg meer plannen: "Ik kan me goed voorstellen dat aikido ook ingezet kan worden als valpreventietraining. Dat zouden we aan de ouderen hier in Best dan ook kunnen aanbieden. Daar ga ik me nog even in verdiepen."

Het is niet het belangrijkst dat het nieuwe leden oplevert, aldus Floor. "Ik ben blij met iedereen die aikido wil leren en daar zo mogelijk baat bij heeft. Meer hoeft het niet te brengen."

  • Datum: 29-09-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving Nationale Sportweek AH Sportactie

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook