Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Loontjens is lid van de commissie Werving en Behoud bij MLTC, een tennisvereniging met 600 leden. "Je merkt best dat het lastig is om leden vast te houden en helemaal om nieuwe erbij te krijgen. Dus toen we vorig jaar door de tennisbond KNLTB aangeschreven werden dat deze actie ging lopen, hebben we meteen besloten mee te doen. En ik vond het allemaal héél gebruikersvriendelijk. Het aanmaken van je profiel, het presenteren van je aanbod, het liep eigenlijk allemaal heel soepel."

Laagdrempelig

Het grootste voordeel van de AH Sportactie is volgens Loontjens de laagdrempeligheid van de actie. "Het wordt de mensen heel eenvoudig gemaakt om eens een keer een sport uit te proberen, daardoor bereiken we veel meer mensen als in onze eigen ledenkring. Bovendien was het allemaal prima geregeld. De informatie over de mensen die zich aanmelden, de mails die gestuurd werden met alle gegevens, het was uitnodigend!"

goedvoorbeeld

Drie nieuwe leden

Vorig jaar had MLTC in de AH Sportactie acht activiteiten aangeboden, van 10.30 uur tot 12 uur was er op zondagochtend dan 'Maak kennis met tennis'. Daar hadden zich twaalf mensen voor aangemeld, waarvan de meesten ook acht achtereenvolgende weken kwamen tennissen. En drie daarvan zijn vervolgens ook lid geworden. Loontjens: "Dat lijkt misschien niet veel, maar wij vonden het de moeite waard. We zijn heel blij met onze nieuwe leden." Lastig was wel dat de mensen, die via de AH Sportactie kwamen tennissen, op een heel divers niveau speelden. "Sommigen hadden vroeger al gespeeld, anderen nog nooit. Dus dat was een beetje moeilijk voor de tennisleraar in het begin."

'Tennismaatje'

En hoe gaat MLTC het dit jaar doen? Loontjens: "Nou, eigenlijk gaan we niet zo veel anders doen. Er komt weer op zondagochtend 'Maak kennis met tennis', maar deze keer doen we dat maar vier achtereenvolgende zondagen. En we hebben er geen tennisleraar bij, maar we koppelen de deelnemers aan een 'tennismaatje'. De mensen die komen en het leuk vinden bieden we dan vervolgens vanaf eind oktober een winterabonnement aan, waarmee ze zes maanden lid kunnen worden voor 45 euro."

Albert Heijn winkel

Op de vraag of MLTC ook nog een actie bij een Albert Heijn winkel gepland heeft, zegt Loontjens dat ze daar nog niet zo mee bezig zijn geweest. "Eigenlijk voel ik een beetje schroom om op zo'n filiaalmanager af te stappen. Maar tegelijkertijd kan ik me wel voorstellen dat ook zij blij zijn met reuring rond hun winkel tijdens de actieweken. Dus misschien gaan we toch nog wat foldertjes drukken en daar uitdelen om nóg meer mensen enthousiast te maken. We krijgen immers nú de kans!"

Doe mee met de landelijke Sportactie van NOC*NSF en Albert Heijn! Maak sportactiviteiten aan en ontvang jouw potentiële leden tussen 17 september en 25 november bij jou op de club.

Doe mee met de AH Sportactie

  • Datum: 16-09-2018

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving AH Sportactie

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook