Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

"Veilingen hebben we wel vaker, hier in Noord-Holland", zegt Geert Hageman, voorzitter van JuRo Unirek/VZV. "Vooral ook kerkenveilingen vinden hier nog regelmatig plaats. Daar hebben wij als club op ingespeeld, wij doen dat ook al sinds enkele jaren. Vijf jaar geleden hebben we zo nieuwe kleedkamers voor onze voetbalafdeling bekostigd. Het grote voordeel is, dat je geen financiering nodig hebt waar je vele jaren aan vasthangt, maar je toch een grotere investering kunt bekostigen."

Gemeenschap

Wat komt daarbij kijken, bij zo'n veiling? "Veel", zegt Hageman. "Onze veilingcommissie is er flink druk mee. En wij doen het regelmatig, elke twee jaar. Daarmee kunnen we de contributie laag houden. Maar wat vooral een heel grote rol speelt, is de gemeenschap. Wij hebben hier in 't Veld een kern van de gemeente Hollands Kroon, maar krijgen als club geen steun. Daarbij speelt handbal een heel grote rol onze gemeenschap. Dit betekent dat men graag iets bijdraagt aan het voortbestaan van de club."

Nieuwe hal

De dames van JuRo Unirek/VZV spelen in de Eredivisie, en er wordt ook veel geïnvesteerd in de jeugdopleiding en de breedtesport. Hageman: "We hebben net een prachtige nieuwe hal hier gekregen, die is anderhalve maand geleden in gebruik genomen. De hoofdtrainster van Dames 1 vorig jaar coördineert sinds dit jaar de jeugdopleiding. We pakken het echt goed aan!" Naast de sportfaciliteiten herbergt de nieuwe hal ook een fysiotherapiepraktijkruimte en op 1 maart volgend jaar opent een sportschool op de eerste verdieping van de hal haar deuren.

Middenstand

De betrokkenheid van de gemeenschap is de drijvende kracht achter de veiling. Van klein tot groot, iedereen draagt een steentje bij. Deze keer werden er ruim vierhonderd kavels aangeboden tijdens de veiling. En die variëren dan van kleine spulletjes, die iemand nog op zolder heeft staan tot kleine dienstverlening in de vorm van een diner voor vier personen of een middag tuinieren of klussen. Maar ook de middenstand biedt mooie dingen aan: zo werd er een compleet geïnstalleerde airconditioning geveild, te installeren door het bedrijf, dat ook de airco in de nieuwe hal heeft mogen installeren. Hageman: "Die airco leverde natuurlijk meteen een mooi bedrag op: € 4.150,-. Maar ook een weekje in een vakantiehuis in Frankrijk of Portugal (voor € 2.000,-) of een studiereis naar Spanje, dat waren krenten in de pap. En die studiereis naar Spanje, daarvan werd spontaan tijdens de veiling nog een tweede aangeboden. Die leverden beide ruim tweeduizend euro op. De betrokkenheid van de plaatselijke middenstand is enorm. Je kunt het zo gek niet bedenken, van een rijles, een schoonheidsbehandeling, een vloer egaliseren, iedereen doet mee!"

De veilingsdag zelf is ook een groot feest. "Wat wil je, we hadden twee super veilingmeesters aan het werk zet om 420 kavels te veilen? Die dat overigens ook om niet deden... Een heel geslaagde dag was het! En met de opbrengst kunnen we ook weer veel teruggeven aan de mensen in 't Veld. Want daar gaat het om!"

  • Datum: 08-01-2019

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Financiën Ledenbehoud

Goede voorbeelden in de buurt


Lees ook