Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Verschillende rollen en taken

De groep buurtsportcoaches is de laatste jaren enorm gegroeid. In bijna alle gemeenten is wel minstens één buurtsportcoach werkzaam. Hoe hun werkzaamheden er uitzien, verschilt echter per gemeente. Er zijn buurtsportcoaches die zich op een bepaalde doelgroep richten of die sport verbinden met bijvoorbeeld (jeugd)zorg. Anderen houden zich bezig met uitvoering en organisatie van sport- en beweegactiviteiten of hebben juist een coördinerende en verbindende rol. Omdat het een relatief jong beroep is, kunnen buurtsportcoaches nog veel van elkaars ervaringen leren. Een van de manieren om dat te doen is via bijeenkomsten. Bijvoorbeeld op de landelijke Buurtsportcoachdag die dit jaar op 16 juni plaatsvond in Utrecht. Daar werd het talent en de passie van de buurtsportcoaches centraal gesteld.

Terugblik op de landelijke Buurtsportcoachdag

De landelijke Buurtsportcoachdag vond plaats in sportcomplex Nieuw Welgelegen te Utrecht. De dag ging om drie uur van start met een opening waarbij meer dan honderd buurtsportcoaches uit alle hoeken van Nederland aandachtig zaten te luisteren naar de kick off in de vorm van een update voor de buursportcoaches en de werkgevers. Daarna nam Peter Sprengers het podium met een inspirerend verhaal over het gebruik van social media. Vervolgens was het de beurt aan de genomineerden voor de prestigieuze Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2016. Deze prijs is bedoeld voor een buurtsportcoach of combinatiefunctionaris die zich onderscheidt van de massa door een unieke of innovatieve werkwijze. De genomineerden lieten een filmpje van zichzelf zien en kregen daarna kort de mogelijkheid om zichzelf te pitchen. Na de pauze stond er wederom een plenair gedeelte op de agenda waar in dit geval Wouter Plevier de deelnemers meenam in het thema ‘Persoonlijke Effectiviteit’. Tot slot volgde een bloedstollende strijd om de Stimuleringsprijs waarbij de drie genomineerden aan de hand van een live stemronde  de strijd met elkaar aangingen. Na een nek-aan-nekrace kwam Lisanne Huijzendveld als winnares uit de bus. Door de inzet van Lisanne is het laagdrempelig beweegaanbod in de volkswijk Soesterkwartier in Amersfoort enorm gestegen, evenals de betrokkenheid van zowel verenigingen als buurtbewoners. Zij is hierin succesvol doordat ze niet alleen samenwerkingspartners kan overtuigen, maar ook de doelgroep zelf weet te motiveren en te betrekken. De dag werd afgesloten met een talking dinner waarbij de deelnemers samen aan een thematafel plaats konden nemen om te sparren over een aantal onderwerpen.

  • Datum: 01-07-2016

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Andere sportclubs Onderwijs Gemeenten Samenwerking

Lees ook