Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Sprekers

Zo werd door Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer samen met Erik Lenselink van NOC*NSF ingegaan op het vraagstuk ‘hoe blijven jongeren sporten?’ Daarbij kwam onder meer de app Gympie aan de orde, waarmee kinderen worden gestimuleerd en uitgedaagd om meer te sporten en bewegen. Verder werd het nieuwe online programma Sport Swap gepresenteerd van DJ Anoûl Hendriks, die sinds kort de eerste NOC*NSF Sportvlogger is, deelde Frank van Eekeren enkele interessante inzichten voor sportverenigingen in De WaardeNvolle Sportvereniging en behandelde schrijver Ernst van der Kwast het thema in- en uitsluiting in de sport aan de hand van een persoonlijke ervaring. Bovendien was rolstoeltennislegende Esther Vergeer, assistent-Chef de Missión tijdens de Paralympische Spelen, met jetlag en al terug uit Rio om als vertegenwoordiger van het Paralympisch team een ‘welkom thuis’ in ontvangst te nemen. Dit alles werd verbaal begeleid door dagvoorzitter, journalist en voormalig wielrenster Marijn de Vries.

Sessies

Daarna was het tijd voor verscheidene inspiratie- en break-out-sessies. Daarin werden op heel praktische en aansprekende wijze verschillende onderwerpen in kleinere groepen nader belicht. Zo legde Jan-Willem van der Roest van het Mulier Instituut het belang van flexibele sportverenigingen uit, werd toegankelijk verklaard hoe je de communicatie van je club versterkt door goede persberichten te schrijven en deed gastvrijheidstrainer Etienne van der Hoeff uit de doeken hoe je je als club zo gastvrij mogelijk opstelt en daar de vruchten van kan plukken. En zo waren er nog veel meer sessies en initiatieven die op 20 september een podium kregen. Aansluitend was er natuurlijk ruime gelegenheid om onderling kennis te delen en te netwerken.

Wil je meer lezen en erachter komen waarom jij met jouw club de volgende keer ook present moet zijn op het Congres Sportief Verbinden? Op de speciale congrespagina op de website van VSU worden alle presentaties en onderwerpen nog eens benoemd en kun je de verschillende presentaties tevens downloaden in PDF. Op de Facebookpagina van VSU kun je bovendien een groot aantal foto’s van de geslaagde avond bekijken. Ook wordt in deze brochure dieper ingegaan op het thema in- en uitsluiten in de sport.

  • Datum: 28-09-2016

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Tips en advies Communicatie

Lees ook