Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Sinds 1 april 2016 is er een nieuwe Hygiënecode voor de horeca van kracht. Deze ‘code’ geldt dus ook voor sportkantines. Volgens de Warenwet is immers iedere onderneming waar voedsel wordt bereid of verkocht, verplicht te voldoen aan de Hygiënecode. Met voedsel moet zeer zorgvuldig worden omgegaan, zodat de gezondheidsrisico’s zo klein mogelijk zijn. Je moet er toch niet aan denken dat op jouw club een Salmonellabacterie alle kans krijgt zich te verspreiden.

Regelhulp

Goed voldoen aan de geldende Hygiënecode kan met behulp van het hygiëne-controlesysteem HACCP-systeem (Hazard Analyses of Critical Control Points). Om de richtlijnen van het systeem goed op een rijtje te hebben, moet je de Hygiënecode zelf raadplegen, maar dat is bepaald niet het makkelijkste document om door te werken. Dan biedt de regelhulp van NOC*NSF uitkomst. Sinds september is de regelhulp beschikbaar.

Advies op maat

De Regelhulp Hygiënecode geeft precies aan wat je moet doen om de hygiëne en voedselveiligheid in de keuken te bewaken en leidt bovendien tot advies op maat. Door in de regelhulp een aantal vragen te beantwoorden die betrekking hebben op de situatie in jouw kantine, krijg je een overzicht van de eventueel door jou te nemen maatregelen. 

Weet je exact wat je in jouw kantine moet doen om aan alle regels te voldoen, dan moet je vereiste werkzaamheden ook nog uitvoeren. Daarvoor is tevens een log- en instructieboek beschikbaar, speciaal voor sportkantines. In dit logboek vind je de instructie- en registratieformulieren die je nodig hebt voor het uitvoeren van de controles. Dat maakt het een stuk makkelijker om aan alles regels te voldoen.

  • Datum: 18-10-2016

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Kantine Wet- en Regelgeving kantine Hygiënecode

Lees ook