Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Kennis en innovatie zijn juist ook belangrijk omdat er in de meeste gevallen voor beheer van de accommodatie maar beperkt budget voorhanden is. Dan zijn clubs gebaat bij slimme, efficiënte, innoverende ideeën en voldoende kennis om de accommodatie in alle opzichten in topconditie te houden. “Kennis en innovatie zijn van het grootste belang om de kwaliteit van sportvoorzieningen op een hoog peil te houden of te brengen”, zegt Pleun Lok, voormalig voorzitter van de BSNC en voorman van de adviescommissie voor de prijs. Bovendien biedt de Innovatieprijs Sportaccommodaties een uitstekende gelegenheid om kennis op dit gebied met anderen te delen.

Twee categorieën

“Daarnaast streven we naar het versterken van de focus op innovatie bij het bedrijfsleven en opdrachtgevers, maar ook de gebruikers. Ook het uitdragen van samenwerking in de branche speelt een belangrijke rol”, benadrukt Lok. “We maken onderscheid tussen de twee categorieën voorzieningen én onderhoud, beheer en exploitatie. De innovatie kan een sportpark betreffen en specifieke onderdelen of producten. Denk daarbij aan een sportvloer, materialen, onderhoudsmaatregelen of een vernieuwend exploitatiemodel.”

De adviescommissie bestaat naast Lok uit Thom de Bont (BSNC), Ronald Huijser (VSG), Matthijs de Bruin (NOC*NSF), Bob Thomassen (Atletiekunie) en Leon van Leeuwen (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). “Behalve het beoordelen van de inzendingen, brengen we advies uit aan de jury en maken we een voorselectie van de genomineerden. Het beoordelen van de inzendingen gebeurt op basis van criteria als originaliteit en creativiteit, de aanleiding voor de innovatie, praktische meerwaarde, promotie vakgebied, effectiviteit én in hoeverre er sprake is van een concreet, gerealiseerd en duidelijk product, project of dienst. De jury selecteert op basis van het advies van de commissie drie tot vijf genomineerden.”

Wil jij jouw idee of project inschrijven voor Innovatieprijs Sportaccommodaties? Vul het aanmeldingsformulier op de website van de BSNC in en doe mee!

  • Datum: 17-10-2016

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Bestuurlijke vernieuwing

Lees ook