Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De bijscholing sluit perfect aan bij het idee dat de sportclub niet alleen een plek moet zijn om te bewegen, maar ook een veilige, sociale en prettige omgeving moet zijn om zorgeloos plezier aan sport te beleven, zoals ook wordt beoogd met het actieplan ‘Samen naar een veiliger sportklimaat’. De taekwondobond en ook een groot aantal taekwondoverenigingen hechten hier veel waarde aan en enkele taekwondoclubs hebben zich dan ook al ingeschreven voor de bijscholing ‘themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen’.

Taekwondoverenigingen

Taekwondovereniging Abdel-kwan uit Rotterdam deed de bijscholing zelfs al voor de zomer. De club draagt vanuit Rotterdam Sportsupport het predicaat Sportplus en heeft daarmee ook een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan andere sociale domeinen als zorg, onderwijs en re-integratie. Alle trainers en een aantal vrijwilligers van Abdel-kwan volgden de bijscholing en waren heel enthousiast. Met praktische oefeningen en aansprekende voorbeelden en een interactieve opzet van de gehele cursus kregen de deelnemers op toegankelijke wijze inzicht in de belevingswereld van kinderen en de manier waarop zij informatie en ‘instructies’ tot zich nemen. “Allesbehalve saai” en “erg leerzaam” waren veelgehoorde commentaren van de mensen van Abdel-kwan. Dit najaar doen ook YSK Taekwondo Voorne-Putten, Taekwondo Papendrecht en Martial Arts Rotterdam de bijscholing om de jeugd van 6 tot 12 beter te kunnen begeleiden.

Inschrijven

Is ‘themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen’ ook iets voor mensen van jouw club?  De (bij)scholing is bedoeld voor iedereen die aantoonbare ervaring heeft met het zelfstandig geven van lessen en trainingen aan sporters. Een diploma is niet vereist. Deze (bij)scholing wordt aangeboden op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond.

De cursus bestaat uit drie dagdelen en wordt vanaf nu tot de zomer van 2017 op vier momenten gegeven. Schrijf je in of lees meer over ‘themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen’.

Foto: Taekwondobond Nederland

  • Datum: 28-10-2016

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Opleidingen en bijscholingen Trainers & coaches Personeel

Lees ook