Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De modelcontracten moeten dus duidelijkheid scheppen in de arbeidsrelatie tussen twee partijen en de rechten en plichten die zij naar elkaar toe hebben. Sportorganisaties en zeker sportclubs zijn in dit opzicht een wat vreemde eend in de bijt. Clubs kunnen zeker als opdrachtgever samenwerken met externe partijen, maar die partijen zijn soms gehouden aan regels en richtlijnen waar de club zelf nauwelijks invloed op heeft.

Een sponsor kan bijvoorbeeld in de positie zijn om eisen te stellen, maar clubs hebben ook regelmatig te maken met regelgeving van (overheids-)instanties. Dan kan het gaan om zaken als het in bezit zijn van een VOG, voorkoming seksuele intimidatie, voorkoming dopinggebruik en hantering gedrags- en veiligheidsregels. Ook een door de club ingehuurde partij kan hiermee te maken krijgen.

Drie modellen

Om goed onderscheid in de verantwoordelijkheden te maken en zo toch een goede samenwerking met externe partijen aan te kunnen gaan, zijn dus drie specifieke modelovereenkomsten voor sportorganisaties ontworpen. Werkgevers in de Sport (WOS) en de Belastingdienst hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de modelcontracten en ze zijn inmiddels beschikbaar gesteld op de website van de WOS. Binnenkort zijn ze ook te vinden op Belastingdienst.nl.

In elk van de drie documenten staat in een toelichting onder de overeenkomst uitgelegd in welke situaties het modelcontract bruikbaar is. Vragen? Je kunt ze stellen via de gebruikelijke kanalen op de website van de WOS of bij de Belastingdienst.

  • Datum: 29-10-2016

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Vrijwilligers & personeel Arbeidsrelatie, vergoedingen, contracten

Lees ook