Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Sportimpuls is onderdeel van het programma Sport en Bewegen in de Buurt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Op de website van het programma is veel informatie en gereedschap voorhanden om te bepalen welke mogelijkheden er voor jouw club zijn om steun te krijgen via de Sportimpuls. Zo is er de menukaart Sportimpuls, waarop alle interventies te vinden zijn die je met behulp van subsidie zelf kunt organiseren. Verder wordt advies gegeven over hoe je, door samenwerking met lokale partijen, een project van de grond kan krijgen. Bovendien worden de verschillende onderdelen van de Sportimpuls onder de loep genoemd.

Onderdelen

De Sportimpuls bestaat immers uit meer dan alleen de ‘reguliere’ subsidieronde. Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten en de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht. Het totaal beschikbare geld is als volgt verdeeld:

Reguliere Sportimpuls: 1,9 miljoen euro

Jeugd in lage inkomensbuurten: 4,4 miljoen euro

Kinderen Sportief op gewicht: 1,8 miljoen euro

Er kan minimaal € 10.000,- en maximaal €80.000,- (inclusief BTW) voor een interventie aangevraagd worden. Bij goedkeuring bepaalt de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw) de exacte hoogte van de subsidie.

Ben je benieuwd wat, buiten Sport en Bewegen in de Buurt, in het algemeen de subsidiemogelijkheden zijn? Raadpleeg dan vooral de Sportsubsidiewijzer van NOC*NSF. Daarmee vind je alle sportgerelateerde subsidiemogelijkheden in de Europese Unie.

  • Datum: 10-01-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Bestuur & organisatie Financiën Subsidies

Lees ook