Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Open Club past bij de snel veranderende samenleving van deze tijd, maar het principe kan ook oplossingen bieden voor clubs die het moeilijk hebben. Een krimpende bevolking leidt tot minder leden en maakt dat een aantal kleinere clubs het hoofd nog maar moeilijk boven water kan houden. Samenwerking, een rol in grotere maatschappelijke projecten en gebruik van de accommodatie voor meer dan alleen sport, het zijn ontwikkelingen die sommige clubs nieuw bestaansrecht bieden.

In het filmpje op de website Openclublimburg.nl wordt in ruim twee minuten uitgelegd wat de Open Club is en vooral welke bindende, maatschappelijke rol het voor iedereen kan hebben. Op de website wordt verder aan de hand van best practices en de pijlers verbinden, verrijken en verenigen uitgelegd hoe clubs te werk kunnen gaan die zelf meer richting de Open Club willen bewegen.

Er ontstaan in Nederland steeds meer initiatieven om invulling te geven aan de Open Club. Hier op Sport.nl/Voorclubs wordt een aantal in het oog springende genoemd en nader toegelicht. Lees erover, laat je inspireren en ga met jouw club aan de slag!

  • Datum: 13-01-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Open Club Praktijkvoorbeelden Open club: de filosofie Open Club Initiatieven

Lees ook