Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

‘Zien roken, doet roken’ is een veelgehoorde term en juist dat principe maakt accommodaties van sportclubs tot een veelbesproken onderwerp. Als ergens veel kinderen samenkomen, is het immers de sportclub en die kinderen moeten niet steeds worden geconfronteerd worden met rokers, zo meent de Hartstichting. Bovendien benadrukte de Hartstichting al vaker dat uit onderzoek is gebleken dat zeker 90 procent van de bevolking vindt dat roken en sport niet samengaan. OBW deelt de opvatting dat kinderen niet te makkelijk verleid moeten worden om een sigaret op te steken. Vandaar de start met een rookvrije zaterdagochtend, als de meeste jonge kinderen hun wedstrijden spelen.

‘Kleine stapjes’

OBW-bestuurslid Koen Wenting zei onlangs tegen Omroep Gelderland dat de club op termijn wel degelijk rookvrij wil zijn. “Maar we moeten kleine stapjes maken. En dit is een eerste stap. We willen zo in ieder geval de bewustwording bij de ouders vergroten dat roken in het bijzijn van kinderen gewoon geen goed voorbeeld is.” Voor ouders en anderen om het veld is het even wennen, maar er is toch voornamelijk steun voor het opvallende initiatief, dat navolging vindt bij steeds meer sportclubs in Gelderland.

Zelf in actie?

Uit de gegevens van de Hartstichting blijkt dat in Nederland inmiddels zestig sportclubs in Nederland volledig rookvrij zijn. Wil jij meer informatie over een verantwoord beleid ten aanzien van roken op jouw club of ben je eruit dat het terrein van je club rookvrij moet worden?  Hier op Sport.nl/Voorclubs is meer te vinden over rookvrije sportterreinen en ook op de website van de Hartstichting vind je meer informatie over de mogelijkheden. Daar kun je tevens lezen over ervaringen van sportclubs die de weg naar volledig rookvrij al zijn ingeslagen.

  • Datum: 23-02-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Accommodatie Kantine Rookvrij

Lees ook