Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

In het najaar van 2016 werden clubs middels een campagne nog gewezen op het belang van een AED en in dezelfde periode meldde het Rode Kruis dat AED’s heel regelmatig niet naar behoren functioneerden of op ontoegankelijke plekken hingen. Dat laatste wil de Hartstichting nu tegengaan door met een actie, mogelijk gemaakt door een schenking van de VriendenLoterij, maar liefst 800 gratis AED-buitenkasten weg te geven. Door de AED niet bijvoorbeeld in het clubhuis, maar in een buitenkast te plaatsen, is deze 24 uur per dag door mensen op het sportpark én in de directe omgeving toegankelijk en dat redt levens.

Meedoen

Heeft jouw club een AED maar hangt die nog niet op ideale locatie en wil je de overlevingskans na een hartstilstand vergroten? Laat je gegevens achter op www.hartstichting.nl/aed-kasten en maak kans op een gratis AED-buitenkast.

Elke week worden ongeveer 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dat kan ook op de sportclub gebeuren. Zeker niet omdat sporten een groot risico betekent, maar wel mede omdat bestaande hartaandoeningen tot uiting kunnen komen tijdens inspanning. Juist daarom is de aanwezigheid van AED van groot belang.

Is op jouw club nog geen AED aanwezig? Verscheidene gerenommeerde elektronicamerken in de gezondheidszorg bieden AED’s aan en prijzen variëren van zo’n 1.000 tot 3.000 euro. Ook een relatief eenvoudige AED heeft alle vereiste functionaliteiten.

Meer doen

Precies weten hoe je persoonlijk moet handelen als iemand in jouw directe omgeving wordt getroffen door een hartstilstand? Op de website van de Hartstichting kun je je tevens aanmelden voor een cursus reanimeren. Of kun je al reanimeren en wil je hulp kunnen bieden als iemand in de buurt dat nodig heeft? Meld je dan aan als burgerhulpverlener.

  • Datum: 01-03-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Accommodatie

Lees ook