Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Inzameling via Giro555 leverde tot op heden al 10 miljoen euro op, maar meer hulp is nodig. Grotere en kleinere bedrijven, maar ook scholen, sportbonden en sportverenigingen zijn inmiddels begonnen met de voorbereiding van een eigen actie.

De KNVB en de KNHB hebben al het initiatief genomen om hun verenigingen op de been te krijgen voor Giro555. Zij roepen hun clubs op om dit weekend op alle voetbal- en hockeyvelden aandacht te schenken aan de actie. Zo wil de hockeybond tijdens de twaalf Hoofdklassewedstrijden het aanwezige publiek vragen om via een sms-actie geld te doneren. De KNVB is van plan om de aangesloten amateurclubs te betrekken bij een soortgelijk actie.

Eigen actie

De Vijfdaagse eindigt op woensdag met een Nationale Actiedag, waarop ook radio en tv  ruime aandacht besteden aan de inzameling. Wil jij met je club komend weekend of komende week een actie op touw zetten? Informeer naar eventuele initiatieven van jouw sportbond en kijk op het actieplatform van Giro555. Daar vind je informatie over eerdere acties, kun je inspiratie opdoen en kun je zeker ook een eigen actie aanmelden om geld op te halen. Bovendien is er een toolkit met downloads en andere materialen te vinden om de actie via je eigen kanalen te promoten.

Promotie

Een actie via Giro555 kan bovendien een dubbel doel dienen. Je zamelt geld in voor de dreigende hongersnood in Afrika en zet tegelijkertijd je eigen sportclub in de schijnwerpers. Lees hier op Sport.nl/Voorclubs nog eens door hoe je aan goede promotie kunt doen en hoe je bijvoorbeeld sociale media daarvoor kunt gebruiken.

  • Datum: 23-03-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Samenwerking Andere sportclubs

Lees ook