Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De nieuwe sponsorstrategie van de Rabobank richt zich dus deels heel specifiek op de Nederlandse sportverenigingen; het fundament van de Nederlandse sport en bovendien kraamkamer van nieuw toptalent. Om dat fundament sterk te houden, is het van belang dat clubs consistent en toekomstbestendig beleid voeren, zoals ook vaak benoemd hier op Sport.nl/Voorclubs. En daar wil de bank, die met dit initiatief samenwerkt met een flink aantal bonden en NOC*NSF, bij helpen. Daarbij is overigens ook een rol weggelegd voor de toppers van Team NL. Door die bekende namen clinics en andere events te laten verzorgen bij de verenigingen, benadrukken zij het belang van de sportclubs, waar ook hun eigen loopbaan ooit begon.

Waar begin je?

Hoe kun je als club nu optimaal profiteren van de steun die de Rabobank gaat bieden? Want het werven van vrijwilligers, het werven en langer behouden van leden, het financiële beleid, het open club-principe, die thema’s zijn aan de orde van de dag voor sportverenigingen en dus is alle steun welkom. Maar waar begin je? Juist omdat het gaat om steun aan sportclubs in Nederland, is de opzet van het plan heel lokaal gericht. Vereniging die geïnteresseerd zijn in wat de steun concreet voor hen kan betekenen, doen er straks goed aan contact te zoeken met het dichtstbijzijnde Rabobank-filiaal.

Aangepast sporten

Voor aangepast sporten werkt de Rabobank Foundation – het maatschappelijke fonds van de Rabobank – overigens ook samen met NOC*NSF. De samenwerking richt zich specifiek op jongeren tot 18 jaar met een motorische beperking. Zij kunnen op een aantal sportdagen door het gehele land kennis maken met diverse takken van sport. Daarbij kunnen zij ook gebruik maken van de juiste sporthulpmiddelen. Het doel is om hen aan een sportvereniging te koppelen en daarmee sportdeelname van deze groep te verhogen.

  • Datum: 21-03-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Advies & ondersteuning Rabo ClubSupport

Lees ook