Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan voorclubs.sportindeventer.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan voorclubs.sportindeventer.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het hoge aantal van 140 borgstellingen is onlosmakelijk verbonden met de speciale regeling die SWS kan bieden aan organisaties die investeringen doen op duurzaamheidsgebied. Sinds 2016 is SWS in staat die clubs en andere organisaties een borgstelling te bieden voor de volle 100 procent van de investering. Maar liefst 49 organisaties maakten daar in 2016 gebruik van.  Zij benutten overigens ook de subsidieregeling ‘Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’, waarmee tot 30 procent van de investering in verduurzaming van de accommodatie kan worden teruggevraagd. SWS kan garant staan voor het resterende bedrag nu het ministerie van VWS daar extra budget voor heeft gereserveerd.

Subsidieplafond na 4 dagen


De populariteit van de nieuwe subsidieregeling bleek wel toen op 2 januari 2017 voor de tweede de aanvraag werd opengesteld en er weer aanspraak konden worden gemaakt op het jaarlijkse totaalbudget van 6 miljoen euro. Slechts vier dagen en ongeveer 500 aanvragen later was het subsidieplafond bereikt. Een jaar eerder duurde dat ruim een week.

Financiële situatie onder druk


Doordat SWS een steeds belangrijke factor is voor sportverenigingen, heeft de stichting ook goed zicht op de financiële situatie van de clubs. Die situatie is reden tot zorg, zo stelt SWS. Waar de stichting in 2010 nog 59 procent van de verenigingen beoordeelde als ‘goed’ of ‘uitstekend’, is dat percentage in 2016 gezakt naar 40 procent en is een groot deel van de clubs in de categorie ‘redelijk’ beland. Deze clubs kunnen hun bancaire aflossingen voldoen, maar bouwen voor de toekomst geen reserves op, waardoor toekomstige investeringen moeilijk kunnen worden.

  • Datum: 03-03-2017

Blijf op de hoogte!

Wil je al het laatste nieuws over bepaalde thema's in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en geef zelf aan hoe vaak je een mailtje wilt ontvangen en over welke thema's deze gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik op één van de onderstaande thema’s om meer over dit onderwerp te lezen. Als je op het plusje naast het thema klikt, houden we je op de hoogte van dit onderwerp in jouw nieuwsbrief.

Accommodatie Accommodatie Duurzaamheid Financien en subsidies

Lees ook